Cum și cine poate face consultații online, în perioada pandemiei. Cum sunt aleși pacienții

Iancu Andreea 24.07.2020, 14:36
Cum și cine poate face consultații online, în perioada pandemiei. Cum sunt aleși pacienții

În perioada stării de urgență, serviciul medical român și-a canalizat cât mai multe resurse pentru tratarea pacienților de Covid-19. Cu toate acestea, o mulțime de alți români au avut nevoie de consultații. De vreme ce multe dintre cabinetele medicale au avut serviciile restrânse, pacienții au optat pentru consultații online. Astfel, au luat naștere programul „Medici pentru România” și campania „Nu uităm de ceilalți”.

Cine a beneficiat de consultații online în perioada de urgență

Starea de urgență a înregistrat aproximativ 1000 de consultații online. Astfel, mulți dintre pacienții aflați în mediul urban, de până la 50 de ani, au beneficiat de o opinie medicală. De asemenea, majoritatea celor care au apelat la un astfel de serviciu sufereau de boli cronice.

Programul „Nu uitam de ceilalti” s-a lansat cand pacientii cronici aveau o nevoie mai mare, dat fiind faptul ca multe dintre spitalele publice au devenit spitale suport Covid. Initiativa noastra a fost primita cu foarte mare entuziasm de toata opinia publica dar mai ales de catre pacientii cu boli cronice, care in perioada asta nu stiau cui sa se adreseze, a declarat, pentru mainnews.ro, Alexandru Costache președintele Asociației Medici pentru România.

Medicii au oferit consultații online în starea de urgență Foto - Pexels
Medicii au oferit consultații online în starea de urgență
Foto – Pexels

Cum au avut pacienții acces la consultații online

De asemenea, în această perioadă de criză, multe solicitări au venit de la pacienți din marile orașe precum București, Cluj, Timișoara, Iași și Brașov. Conform datelor Asociației, pacienții aveau până în 50 de ani, dar au fost consultate și persoane de 70 de ani. Totodată, cele mai multe afecțiuni s-au situat în sfera dermatologiei, ORL, cardiologie și neurologie.

Pacientii s-au descurcat neasteptat de bine. Am incercat sa dezvoltam o platforma cat mai usor de folosit. Practic pacientul doar trebuia sa completeze un formular in care i se solicitau detalii despre afectiunea de care sufera si despre istoricul medical, iar de aici ne ocupam noi. Pacientul era informat de ziua si ora la care trebuie sa se conecteze in aplicatia Zoom cu credentialele oferite de catre noi, a mai spus Alexandru Costache, conform mainnews.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...