Cum se va încheia, anul acesta, media finală a elevilor. Mesaj important

Redacția IMPACT 29.04.2020, 20:25
Cum se va încheia, anul acesta, media finală a elevilor. Mesaj important

Situația școlară a elevilor a avut de suferit în această perioadă, pe măsură ce epidemia de COVID-19 a escaladat tot mai mult. Școlile au fost închise încă din luna martie, iar elevii au putut participa la cursuri doar online. În acest context, cum se vor încheia mediile elevilor din România?

Cum ar putea fi încheiate mediile generale ale elevilor, în acest an școlar

Indiferent de situația fiecărui elev în parte, mediile pe semestrul al doilea vor fi încheiate, pentru ca, ulterior, media generală să fie, de asemenea, încheiată. Astfel, toți elevii, indiferent dacă au participat sau nu la orele desfășurate online vor avea media încheiată. Profesorii vor putea însă să decidă, cu ce note vor încheia elevii anul școlar 2019-2020, potrivit Mediafax.

Acest lucru rezolvă, într-o oarecare măsură, situația elevilor din mediul rural, unde mulți nu au acces la tehnologie, nu au internet și nici dispozitivele necesare pentru a participa la cursurile online. Încheierea mediilor se va putea face, acolo unde este cazul, doar cu mediile de pe primul semestrul al acestui an școlar.

„Am predat şi în mediul rural şi ştiu că există situaţii în care copiii nu au acces la mijloacele de transport. Indiferent de ce se întâmplă, primează interesul elevilor. Elevul să stea liniştit că nu i se poate imputa lui o situaţie exterioară. Mi se pare normal să i se încheie situaţia, inclusiv repetarea mediilor anterioare.”, a declarat pentru Mediafax, Aurel Graur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Prahova.

Unele cadre didactice spun că încheierea mediilor se va realiza, acolo unde se poate, „la mica înțelegere”, în sensul că dacă un elev are deja o notă pusă în acest semestru, aceasta ar putea fi dublată, pentru a se putea încheia media. O altă variantă luată în calcul este cea prin care profesorii mai pot pune o a doua notă, în conformitate cu răspunsurile elevilor pe care le-au oferit în cadrul lecțiilor online, desfășurate până acum. Astfel, dacă elevii vor recurge la un mic efort, și-ar putea îmbunătăți considerabil media, la final de an.

Premierul a dat asigurări că atât elevii, cât și studenții vor încheia anul școlar în această vară. Acest anunț a venit și cu o rugăminte către profesori cărora le solicită intensificarea programelor de predare online, precum și începerea pregătirii examenelor.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe