Cum se transformă corpul uman: ce se întâmplă cu el la 100 de ani după moarte

Ce se întâmplă cu corpul uman la 100 de ani după moarte

Se spune că moartea este singurul lucru cert din viața unui om. Însă ce se petrece după ea, nu poate nimeni să spună cu adevărat. Speculații au fost multe, însă nimic nu a putut fi demonstrat științific. Ceea ce putem spune cu exactitate este ce se întâmplă cu organismul uman după deces. Cercetărorii au analizat schimbările care se produc chiar și după 100 de ani de la moarte.

Cum se transformă corpul uman după moarte și ce schimbări au loc după 100 de ani

Corpul uman este compus din diverse tipuri de celule care alcătuiesc țesuturile și organele. Iar din punct de vedere biochimic, corpul uman este în majoritate alcătuit din elemente precum: hidrogen, oxigen, carbon, calciu și fosfor.

La doar o secundă de la pierderea vieții, în interiorul corpului încep transformările. Primul organ care își încetează activitatea este inima. La câteva minute, creierul nu mai funcționează din cauza lipsei de oxigen care era transportat prin sânge. De altfel, toate organele vitale au nevoie de un flux constant de sânge pentru a primi oxigenul necesar funcționării. Fără el celulele încep să se dezintegreze.

La 10 ore după moarte, în stomac începe un proces de ”revoltă” a microorganismelor care ajutau la digerarea mâncării. Cu un sistem imunitar mort, microbii migrează către alte organe cum ar fi: intestine (subțire și gros), artere și vene. În doar câteva ore ajung în ficat și vezica biliară care conține fierea necesară pentru descompunerea grăsimilor. După ce microbii mănâncă aceste organe, fierea începe să curgă în corp dându-i o culoare galben-verzuie.

Cum se transformă corpul uman: ce se întâmplă cu el la 100 de ani după moarte

Cum se transformă corpul uman: ce se întâmplă cu el la 100 de ani după moarte

Procesul de descompunere

Între ziua doi și ziua patru, microbii au invadat tot corpul, care este intrat deja în procesul de putrefacție. În această perioadă, microorganismele produc gaze toxice ca amoniacul sau hidrogenul sulfurat, care se extind umflând corpul și dându-i un miros neplăcut.

După un an, hainele din bumbac se dezintegrează în urma procesului de descompunere.

La 100 de ani de la moarte, majoritatea oaselor din cele peste 200 existente în corpul unui adult sunt transformate în praf, rămânând în urmă doar dinții și câteva componente mai durabile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI