Cum se ţine corect telefonul mobil în mână. Nimeni nu procedează aşa, e clar!

Andra Daoud 22.02.2022, 11:48
Cum se ţine corect telefonul mobil în mână. Nimeni nu procedează aşa, e clar!

Telefoanele mobile devin tot mai performante de la o generație la alta, dar și mai mari și mai greu de manevrat. Smartphone-urile ușoare și ergonomice sunt din ce în ce mai puține, așa că utilizatorii trebuie să se adapteze la design-ul dispozitivului mobil pe care îl dețin. Nu este de mirare că, de multe ori, din cauză că ținem telefonul într-un mod inadecvat, putem resimți disconfort.

Cum se ține corect telefonul mobil în mână

Telefonul mobil a devenit un accesoriu de care cu greu ne dezlipim. Primul gest dimineața, la trezire, este să punem mâna pe telefon, iar seara la culcare mai petrecem câteva minute cu el în mână, dând scroll pe diverse aplicații. Întindem mâna spre smartphone de nenumărate ori într-o zi, de fiecare dată când ne plictisim, primim o notificare sau suntem în mijlocul de transport în comun.

Mulți oameni folosesc telefonul într-o poziție inadecvată. Folosirea mobilului cauzează, în principal, leziuni ale degetului mare, precum tenosinovita. Mai mult, specialiştii au constatat că s-a dezvoltat şi un sindrom pe care l-au numit generic neck-text (gât de text). După cum sugerează şi denumirea, este vorba despre poziția coloanei cervicale, atunci când gâtul este îndoit pentru a putea fi privit ecranul telefonului.

Cum se ţine corect telefonul mobil în mână. Nimeni nu procedează aşa, e clar!
Folosirea telefonului într-o poziție greșită poate afecta coloana

Telefonul ar trebui ținut la nivelul ochilor

Este, practic, o suprasolicitare a gâtului prin mişcări repetitive ale capului înainte şi în jos atunci când privim spre dispozitive electronice pe perioade lungi de timp. Pe termen lung, problema se adânceşte, apar dureri mari şi anomalii ale posturii. Pentru a corecta această problemă, ridică telefonul la nivelul ochilor, menţinând gâtul cât mai drept.

Și mâna cu care ținem telefonul cel mai des are de suferit, iar mulți utilizatori de smartphone se confruntă cu o deformare a degetului mic. Atunci când ținem telefonul cu o mână, pentru a-i susține greutatea și pentru a face priză mai bună cu palma, sprijinim marginea de jos a telefonului pe degetul mic de la mână.

Dacă este ținut mult timp așa telefonul, veți observa că începeți să simțiți disconfort, iar degetul vă va durea atunci când lăsați telefonul din mână și încercați să îl readuceți la poziția inițiată. În plus, dacă vă uitați cu atenție, s-ar putea să observați că degetul mic a suferit o deformare ușoară, din cauza telefonului.

În locul în care sprijiniți smartphone-ul, poate apărea o adâncitură în deget și o ușoară deformare a acestuia. De aceea este important să acordăm atenție felului în care ținem telefonul și să nu petrecem prea mult timp cu el în mână.

Urmăriți Impact.ro și pe