Cum se ţin, de fapt, ouăle în frigider pentru a nu se strica. Asta-i cea mai mare greşeală pe care o faci

Beatrice Dumitru 10.11.2021, 12:00
Cum se ţin, de fapt, ouăle în frigider pentru a nu se strica. Asta-i cea mai mare greşeală pe care o faci

Ouăle sunt unul dintre alimentele care necesită cea mai mare grijă, atunci când le bagi la frigider. Dar este foarte importantă poziția în care sunt ținute pentru a-și păstra calitățile mai mult timp. Multe persoane fac această greșeală.

În ce poziție trebuie păstrate ouăle în frigider

De obicei, ouăle sunt păstrate pe ușa frigiderului, în suportul special conceput. Și temperatura la care se țin este importantă, deoarece aceste alimente sunt foarte sensibile la creșterea microbiană și se pot contamina foarte ușor. Dar, cel mai mult, ar trebui să ții cont că trebuie depozitate într-o poziție anume.

După ce au fost luate de la găini, ouăle se țin timp de 20 de zile într-un loc răcoros, la cel mult 15 grade Celsiu. Dar multe persoane greșesc pentru că nu știu în ce poziție se păstrează acestea. Ouăle trebuie ținute cu partea rotunjită în sus, pentru că acolo se află un sac de aer. Acesta conține bacterii care pot contamina conținutul oului.

Cum se ţin, de fapt, ouăle în frigider pentru a nu se strica. Asta-i cea mai mare greşeală pe care o faci
Poziția în care se păstrează ouăle în frigider.

Dacă este ținut cu partea rotunjită în jos, presiunea exercitată împinge bula de aer în sus și conteaminează gălbenușul, albușul fiind mai rezistent la bacterii. De asemenea, dacă coaja este crăpată, acestea trebuie aruncate, pentru că pe acolo pot pătrunde germeni.

Lucruri uimitoare despre ouă

Oul conține proteine cu cea mai mare valoare biologică și aminoacizi esențiali pentru organism. Are aproape toate vitaminele, cu excepția vitaminei C și este bogat în minerale: fosfor, seleniu, fier, iod și zinc. Consumul moderat de ouă este indicat într-o dietă sănătoasă.

Ouăle conțin substanțe nutritive care potrejează vederea persoanelor în vârstă. Fiecare ou de dimensiune medie conține între 750-800 mg de calciu. În plus, ouăle au antioxidanți care ajută la scăderea efectelor îmbătrânirii. Oul este compus din aproximativ 12% coaja, 58% albus si 30% galbenus, în timp ced albușul are aproximativ 36% apa, 13% proteine, 0.25% grasimi si saruri minerale.