Cum se simte artistul care s-a aruncat pe geam de teama mascaţilor: “După accident, sunt ca RoboCop” (exclusiv)

Cristian Cojocaru 26.02.2021, 14:59
Cum se simte artistul care s-a aruncat pe geam de teama mascaţilor: “După accident, sunt ca RoboCop” (exclusiv)

Adrian Naidin este artistul care s-a aruncat pe geam de teama mascaţilor. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Playtech.ro, acest a menționat că așteaptă cu nerăbdare să se reîntoarcă pe scenă. Mâna violoncelistului a putut fi salvată de către medici.

Violoncelistul s-a aruncat pe geam de teama mascaţilor

Acum cinci ani, Adrian Naidin și-a văzut moartea cu ochii atunci când a fost nevoit să sară pe geamul vilei sale de teama mascaților. Artistul este fericit că medicii i-au putut salva mâna și afirmă că așteaptă cu nerăbdare revenirea pe scenă. Acesta cântă cu mare pasiune, nepunând prea mare preț pe bani. Adrian Naidin recunoaște însă că dacă ar ajunge în situația în care să nu aibă bani de pâine, ar cânta și în localuri.

”Poate că voi fi nevoit, la un moment dat, să mai cânt și în localuri, am mai făcut asta, dar, în adâncul sufletului meu, nu sunt muzicant de crâșmă, ador spectacolele pe care le pot face cu un public anume, într-un loc anume, nu la un local unde ești mai interesat de sarmalele din farfurie. Uneori, după câte un recital, mi s-a întâmplat să nu aud aplauze, preț de câteva secunde.

La început m-am speriat. Dar apoi am înțeles că acela este publicul care savurează muzica și cu greu se desprinde de starea pe care muzica mea o transmite. Din păcate, încă nu pot susține spectacole unde se vând 30% din bilete, ar însemna să aduc bani de acasă, ca să-mi plătesc echipa, închirierea sălii”, a menționat instrumentistul pentru Playtech.ro

În data de 27 septembrie 2016, artistul a văzut moartea cu ochii atunci când  a sărit de la geamul vilei închiriate. Mascații au greșit casa și au intrat peste el în cameră. Muzicianul este recunoscător lui Dumnezeu că a trecut cu bine peste acea zi și că poate cânta din nou la violoncel.

”Am avut mâna dreaptă distrusă, o fractură la metacarpiene, fractură de mandibulă și craniană și câteva coase fisurate. Iar pielea capului, scalpul, s-a desprins cu tot cu păr, în cădere pe scările din ciment. Leșinasem de durere”, a mai adăugat Naidin.

Adrian Naidin a spus că va păstra ca amintire șuruburile pe care medicii i l-au implantat în încheietura mâinii
Adrian Naidin a spus că va păstra ca amintire șuruburile pe care medicii i l-au implantat în încheietura mâinii

Intervenția chirugicală la care a fost supus

Acesta a avut nevoie de o intervenție chirurgicală la încheietura mâinii drepte. Medicii erau sceptici cu privire la procedură, luând în calcul mai multe ipoteze.

”Se temeau să nu-mi facă mai rău, să nu cumva să nu mai pot cânta la violoncel. Pentru operație a fost nevoie de câteva șuruburi foarte fine, ca de ceas, mici, alte șuruburi, mai mari, riscau să-mi distrugă osul. Salvarea mea a venit de la prof. dr. Zsolt Szabo, președintele Societății Mondiale de Chirurgia Mâinii, un specialist renumit la nivel mondial, și de la doctorul Andrei Ursache, medic primar ortopedie traumatologie.

Fără ei azi n-aș mai fi putut cânta. O să le rămân recunoscător toată viața. De fapt, cu Andrei Ursache am și legat o frumoasă prietenie, el este chitarist, am susținut recitaluri împreună. Acum nu mai am dureri de mână, pot să îndoi încheietura”, a povestit violoncelistul.

Adrian Naidin a spus că va păstra șuruburile din mână ca amintire, făcând haz de necaz cu privire la întâmplare.

”Ar fi trebuit extrase de la mână, dar nu mă deranjează, le păstrez acolo, ca amintire. După accident sunt ca RoboCop. Am capul spart, am rămas cu o gaură, de la căzătură, scalpul e cusut, și am implant dentar. Nu am rămas cu sechele, dar mi-am revenit destul de greu. Nu o să uit niciodată că d-abia mă dădeam jos din pat, mă rostogoleam mai degrabă, îmi lua cam 20 de minute”, s-a amuzat artistul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI