Cum se schimbă formula pentru majorarea pensiilor în 2022. Marius Budăi: “Inechităţile se vor rezolva”

Nicu Stan 16.01.2022, 12:02
Cum se schimbă formula pentru majorarea pensiilor în 2022. Marius Budăi: “Inechităţile se vor rezolva”

Cum se schimbă formula pentru majorarea pensiilor în 2022. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că inechităţile se vor rezolva. De asemenea, Marius Budăi a făcut declarații noi despre pensiile românilor și a anunțat că nu promite o mărire a pensiilor în perioada următoare, însă că va încerca acest lucru.

Marius Budăi a anunţat schimbarea formulei pentru mărirea pensiilor. Ce se întâmplă

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat schimbarea formulei pentru majorarea pensiilor. Guvernantul PSD a dat însă asigurări românilor că prezența partidului în Executiv va aduce plus valoare.

„Am primit mesaje inclusiv de la seniorii României . Trebuie să conștientizăm unde suntem în România cu avalanșa de prețuri, de scumpiri, cu ce se întâmplă în Energie. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă PSD nu ar fi militat pentru pachetul social. Trebuie să avem grija cea mai mare pentru românii vulnerabili”, a declarat Marius Budăi, potrivit romaniatv.net.

Pensiile nu vor creste curand
Pensiile nu vor creste curand

Marius Budăi nu promite mărirea pensiilor

Ministrul Muncii nu promite pensionarilor că va majora pensiile, însă se va bate în continuare pentru asta.

„Despre majorările acestea, gândim o formulă. Avem anumite condiționalități de respectat. Una e procentul de plată din PNRR și introducerea pensiilor în baza unor legi speciale. Ne vom bate în continuare. Nu vreau să dau speranțe, să spun că pensiile vor crește, însă noi vom da plus valoare”, a mai spus Marius Budăi.

Marius Budăi promite eliminarea inechităților

În schimb, ministrul Muncii susține că problema inechităților la pensii va fi rezolvată. De asemenea, Marius Budăi spune că încă nu se pune problema creșterii vârstei de pensionare la femei.

„Rezolvarea inechităților se va rezolva și prin legea, dar ne trebuie și efortul bugetar care să vină din spate să susțină acest impact bugetar. Eu mă feresc de termene pe care nu le putem respecta. Recalcularea pensiilor, trebuie să facem pași mici și etapizați.

Când ar putea crește vârsta de pensionare pentru femei

Din 2035 vorbim, avem o precizare când se va duce vârsta de pensionare la femei de 63 de ani. E practic imposibil acum să creștem vârsta de pensionare acum. Ne uităm spre speranța de viață sănătoasă a României. Pensia minimă nu va fi legată de salariul minim, nu au fost discuții pe această temă”, a mai declarat Marius Budăi, potrivit sursei citate mai sus.

Nu în ultimul rând, ministrul Muncii spune că au fost specialiști care au spus că legea pensiei actuale este foarte bună, însă că aceasta va fi îmbunătăită dacă va fi cazul. Nu în ultimul rând, formula de calcul cea nouă pentru pensii a fost făcută cu ajutorul specialiștilor în domeniu.

Urmăriți Impact.ro și pe