SPECIAL

Cum se sărbătoresc zilele de naştere ale copiilor în pandemie. Petrecerile online, magicieni, tort și baloane, dar fiecare la el acasă

Andrei Cezar 23.03.2021, 17:53

La fel ca în cazul școlii online, aniversările și zilele onomastice ale copiilor s-au mutat și ele în mediul online. Organziatorii de petreceri pentru cei mici au fost nevoiți să se adapteze din mers la noile condiții impuse de pandemie, iar cu ajutorul noilor tehnologii, astfel de evenimente se desfășoară acum din fața unui monitor. Fie că vorbim de numere de magie, de jocuri de comunicare, sau dansuri, toate activitățile au fost extrem de bine primite de cei mici.

În pandemie, copiii și-au aniversat ziua de naștere pe Zoom

Pentru un copil, una dintre cele mai mari bucurii este atunci când își serbează ziua de naștere. Dacă înainte de pandemie părinții aveau la îndemână o sumedenie de variante pentru aniversarea celor mici, odată cu apariția virusului, posibilitatea de a organiza petreceri fost întreruptă. Așa că tehnologia ne-a sărit din nou în ajutor, iar copiii s-au putut bucura de aniversarea lor împreună cu prietenii și colegii din fața monitoarelor.

Ilioara este organizator de evenimente pentru copii. Lockdown-ul de anul trecut și petrecerile programate din timp, au determinat-o să nu renunțe la ceea ce știe să facă cel mai bine – să îi distreze pe cei mici – așa că și-a mutat activitatea în mediul online, pe platforma Zoom.

”Fiecare copil era la el acasă, inclusiv sărbătoritul. De cele mai multe ori vorbeam cu părinții și aceștia le pregăteau o surpriză, acolo, în cameră – un buchet de baloane, sau un tort – și se completa atmosfera de petrecere. Dansam, ne jucam, făceam provocări, timp de o oră și jumătate. Înregistram întreaga conferință și, mai apoi, ei primeau înregistrările și se bucurau.”, ne-a declarat Ilioara Arbune.

Ce activități pot face copiii

În funcție de vârstă participanților, pot fi introduse o serie de activități care să îi distreze pe cei mici.

”La cei mai micuți mergeau foarte bine dansurile și jocurile distractive. La cei mai mari mergeam pe partea de provocări, ghicitori, jocuri de comunicare. ”Complotam” cu părinții să ne conecteze la televizor pentru a ne vedea în variantă mai mare.”, ne-a explicat tânăra.

Ilioara spune că această modalitate de a-i sărbători pe cei mici este de succes. Copiii s-au arătat foarte receptivi, chiar dacă nu se aflau fizic împreună. Alături de ei pot participa și părinții la diversele provocări ale animatorului.

Tot în funcție de vârstă, petrecerile pot dura 50 de minute pentru cei mai mici, sau o oră și jumătate pentru copiii mai mari sau adolescenți. Costul organizării unui astfel de eveniment variază între 100 și 150 de lei, în funcție de durata sa.

Aniversarile s-au mutat online
Aniversarile s-au mutat online

Magicienii sunt la mare căutare

Și cum din viața copiilor nu trebuie să lipsească momentele de magie, petrecerile de ziua lor pot fi organizate sub bagheta magică a unui profesionist. Magicienii s-au reorientat și ei în această perioadă, iar disparițiile, transformările de obiecte, ori numerele cu final neașteptat s-au mutat acum în mediul online, tot pe platforma Zoom.

”Încerc să creez online aceleași momente și aceeași emoție ca și când am fi fața în față. Este mai dificil, dar am observat că numerele sunt surprinzătoare și reușesc să transmit aceeași emoție și în online. (…) Având în vedere că este o lungă perioadă în care copiii nu au putut să se bucure de artitiști și să vadă un specatacol de teatru sau de magie față în față, se bucură de momentele aceastea în care  se destind, să se relaxează și se amuză la numerele de magie.”, ne-a declarat Magicianul Valentino.

Magicianul Valentino
Magicianul Valentino

Cât costă un spectacol

Pentru ca spectacolul său să fie cât mai real și să treacă de bariera ecranului, magicianul a fost nevoit să investească încă de la începutul pandemiei în aparatură audio-video, lumini și un fundal care să creeze ”o atmosferă de teatru”, pe care le-a amplasat într-una din camerele locuinței sale.

”În cadrul spectacolului, atunci când avem un sărbătorit, eu îi ofer acelei persoane puteri magice, care va realiza numerele de magie cu ajutorul ”puterilor”, folosind formula magică pe care o utilizează în mod frecvent pentru numere de magie. Spre exmplu, eu țin în mână un obiect și persoana din spatele ecranului spune formula magică, iar acel obiect dispare din mâna mea.”, a mai precizat iluzionistul.

Specatacolul poate dura 30 sau 50 de minute, în funcție de vârsta participanților, iar prețurile sunt de 130 sau 210 lei, în funcție de durata sa.

”Cea mai mare provocare la copii este să le păstrezi atenția. Nefiind față în față cu ei, sunt tentați să facă altceva și sunt distrași de alte lucruri sau activități. Atunci când avem un spectacol față în față ei sunt așezați pe scaune, în fața mea și e ma ușor să le captez atenția. În schimb, atunci când sunt la ei acasă este mai dificil.”

Urmăriți Impact.ro și pe