Vrei ca ardeii iuți să își păstreze gustul și să rămână crocanți peste iarnă? Dacă răspunsul tău este da, te invităm să descoperi o rețetă pe cât de simplă, pe atât de eficientă. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și în jur de 10 minute pentru a pune a o pune în practică. Mai multe detalii, în continuare.
Aceasta este fără doar și poate una dintre cele mai simple rețete posibile de conserve pentru iarnă, dar și una dintre cele mai simple pe care le veți găsi pe acest site. Ardeii vor rămâne iuți și crocanți, numai buni de servit alături de un bol de ciorbă fierbinte sau de mâncăruri cu sos. Pot fi murați întregi sau tăiați în felii, după preferințe.
În ciuda gustului său arzător, pe care unii îl adoră, în timp ce alții abia dacă îl tolerează, ardeiul iute are numeroase beneficii pentru sănătate, printre care:
Vorbind la drept, nici nu este mare lucru de povestit, așa că mai bine am trece la treabă. Ardeii iuți la borcan se pregătesc rapid, fără fierbere și, implicit, fără prea mare efort.
Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Mod de preparare:
1. Se spală ardeii bine, se șterg de apă și se verifică bucată cu bucată să nu aibă defecte.
2. Ardeii trebuie să fie crocanți, așa că ai grijă pe care-i alegi când „dai iama“ în tufe.
3. Se taie codițele ardeilor pentru a nu fi foarte lungi.
4. Ardeii iuți se așează cu grijă în borcan, astfel încât să încapă cât mai bine.
5. Pe lângă ardei se îndeasă în borcan și două felii de hrean, pentru că ajută ardeii să se mențină crocanți.
6. Se pun sarea și zahărul deasupra și se toarnă 0țetul de 9 grade, care nu necesită să fie fiert sau încălzit.
7. Se scutură borcanul să iasă aerul, se pune capacul și se sterilizează borcanul.
8. După 1-2 zile se agita borcanele pentru a se dizolva mai bine sarea și zahărul.
9. Ardeii iuți la oțet se depozitează frumos în cămară și se… așteaptă. Murarea lor durează între 3 și 6 săptămâni.