Cum se pun ardeii iuți la murat în borcan. Vor fi delicioși în sezonul rece

Ana Anitoiu / 18.09.2020, 15:11
Cum se pun ardeii iuți la murat în borcan. Vor fi delicioși în sezonul rece

Ardeii iuți se pun ușor la murat și nu trebuie să lipsească din casă, în sezonul rece, deoarece sunt delicioși, alături de fel de fel de ciorbe sau alte mâncăruri.

Cum se pun ardeii iuți la murat în borcan. Ingrediente, pentru un boran de 300 de mililitri

  • 120 g ardei iuți
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 130 ml oțet alb simplu, rece sau la temperatura camerei
  • 1-2 fâșii de hrean

Înainte de toate, ardeii iuți trebuie să fie aleși în funcție de ce fel de borcane se vor folosi pentru ei, astfel încât să încapă la fix, în cazul în care se preferă păstrarea lor întregi. Însă, ardeii iuți pot fi puși la murat și tăiați în felii.

Este important ca ardeii iuți aleși pentru murat să nu aibă defecte și să fie crocanți. Dacă se găsesc ardei iuți de mai multe culori, cu atât mai bine!

Cum se pun ardeii iuți la murat în borcan. Vor fi delicioși în sezonul rece

Cum se pun ardeii iuți la murat în borcan. Mod de pregătire

Rețeta este simplă. Ardeii iuți se spală și apoi se usucă, cu prosoape de hârtie. Apoi, se pun cu grijă în borcanul sterilizat. Se pot tăia codițele, dacă nu încap perfect.

După aceea, pe lângă ardei, se pun și două fâșii de hrean. Acesta nu adaugă doar savoare, ci face ca ardeii iuți să rămână crocanți.

Peste ardei și hrean se toarnă sarea, zahărul, și oțetul. Se agită puțin borcanul, apoi se pune capacul, ce se înfiletează bine.

La una sau două zile de la pregătirea lor, borcanele închise se mai pot agita puțin, astfel încât să se dizolve sarea și zahărul.

Durează între trei și șase săptămâni până când ardeii iuți se murează, după ce au fost puși în borcane în acest fel, fără fierbere.

Ce beneficii au ardeii iuți pentru sănătate

Ardeii iuți nu sunt doar gustoși, ci aduc și beneficii organismului. Printre proprietățile ardeilor iuți se numără cea antiinflamatoare. Consumul regulat de ardei iute ajută la prevenirea artritei.

De asemenea, ardeii iuți ameliorează durerea cauzată de artrită și alte boli și îmbunătățește sănătatea cardiovasculară și digestia.

În plus, consumați cu regularitate, ardeii iuți previn apariția cancerului la prostată, diabetului de tip 2, precum și ulcerului la stomac, distrugând  bacteriile nocive şi stimulând secreţia de sucuri gastrice cu rol protector.

Totodată, ardeii iuți scad tensiunea arterială, curățând arterele şi ajutând la diminuarea valorilor colesterolului rău sau trigliceridelor.

Nu în utlimul rând, ardeii iuți întăresc imunitatea, deoarece conțin vitamina C și vitamina A. Aceștia ajută și în procesul de slăbire, crescând procesul de generare a căldurii în organism.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI