Cum se prepară prăjitura „Să fac spume dacă ştiu”. Reţeta care care a făcut furori pe internet în 2021

Badea Violeta 09.12.2021, 09:00
Cum se prepară prăjitura „Să fac spume dacă ştiu”. Reţeta care care a făcut furori pe internet în 2021

Prăjitura „Să fac spume dacă ştiu” a făcut senzație pe internet în 2021. Aceasta s-a clasat pe primul loc în topul celor mai căutate rețete pe Google. În rândurile ce urmează vei afla cum a devenit viral acest desert extrem de gustos și de ce se numește așa. Totul a pornit de la o banală glumă între mamă și fiu!

Rețeta prăjitura „Să fac spume dacă ştiu”

Prăjitura „Să fac spume dacă ştiu” a devenit virală datorită aplicației TikTok. Totul a pornit de la o glumă dintre o mamă și fiul ei. Băiatul a surprins-o pe femeie în bucătărie în timp ce pregătea desertul.

Ulterior, acesta a întrebat-o cum se numește, iar mama ar fi raspuns: Să fac spume dacă știu! Exprimarea a devenit imediat virală pe aplicația chinezească și a fost distribuită masiv.

De asemenea, hashtag-ul „#safacspumedacastiu” a adunat rapid mai mult de 24 de milioane de vizualizări, iar trendul este într-o continuă creștere. Toată lumea vrea să guste din minunata prăjitură cu denumire amuzantă.

Reteta „Sa fac spume daca stiu”
Reteta „Sa fac spume daca stiu”

Ingrediente

  • un litru de lapte
  • 200 de grame de făină
  • 200 de grame de zahăr
  • 125 de grame de unt
  • o linguriță de esență de vanilie
  • o lingură de cacao

Mod de preparare

Se topește untul într-o cratiță. Deasupra se pune făina și se amestecă bine cu ajutorul unei linguri de lemn. Apoi se adaugă, treptat, laptele.

Se încorporează și zahărul, apoi se amestecă continuu până obținem o cremă groasă. Atrenție! Se amestecă foarte bine pentru a evita formarea cocoloașelor.

Se împarte budinca obținută în două boluri. Într-o jumătate se adaugă cacao și se amestecă până se încorporează totul. În cealaltă se pune esența de vanilie. Se ia un vas mai mare și se așează cele două budinci.

Prima dată se toarnă cea de vanilie, iar deasupra se pune și cea de cacao. Se lasă să se răcească, apoi se pudrează cacao deasupra. Spor la treabă și poftă bună!

Top Rețete căutate de românii pe Google în 2021

  1. Să fac spume dacă știu
  2. Varză murată
  3. Banana bread
  4. Gem de gutui
  5. Lasagna
  6. Salam de biscuiți
  7. Ecler
  8. Spanac
  9. Cremă de zahăr ars
  10. Macarons
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...