Supranumit și „regele fructelor exotice“ sau „fructul fericirii“, mango este unul dintre cele mai apreciate fructe din lume, cu multiple beneficii pentru sănătate. Aromat, dulce, gustos, nutritiv, suculent și sănătos, fructul de mango poate fi consumat atât în stare proaspătă, cât și sub formă de dulceață sau gem. Și cum iarna se apropie cu pași repezi, iar gospodinele încă mai fac conserve pentru cămară, ne-am gândit să împărtășim cu voi o rețetă delicioasă de dulceață de mango. Ingrediente și mod de preparare, în continuare.
Mango este un fruct exotic dulce și aromat, extrem de apreciat, însă prea puțin consumat. Grație conținutului său bogat în vitamine, dar și a cantității generoase de magneziu, care reduce nivelul stresului, fructul de mango mai este numit „fructul vieții și al fericirii“.
Mango se cultivă de peste 4.000 de ani în sudul Asiei, în special în India și Myanmar, iar legendele spun că Buddha obișnuia să mediteze într-o pădure de mango, de unde și denumirea de mai sus.
Astăzi, mango se consumă ca atare sau adăugat în diverse rețete, cum ar fi: ceaiuri, sucuri, smoothie-uri, piureuri, salate, budincă sau dulceață ori gem. De regulă, dulceața de mango este pregătită în două cazuri: fie fructele cumpărate sunt necoapte, fie sunt prea moi și sunt pe cale să se deterioreze.
Așadar, dacă dorești să mănânci o dulceață gustoasă, aromată și parfumată, atunci chiar trebuie să încerci această rețetă. Dulceața de mango păstrează savoarea fructului, având un gust ușor asemănător cu cel al gemului de caise. Este absolut delicioasă și poate fi folosită atât la prepararea clătitelor, cât și servită cu pâine prăjită și unt.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Dacă sunt coapte, fructele de mango sunt destul de moi și aromate, perfecte pentru a fi transformate în dulceață.
INGREDIENTE (4 borcane):
MOD DE PREPARARE: