Cum se prepară corect tocana românească. Este unul dintre cele mai simple feluri de mâncare

Emanuela Pană, Camelia Moldoveanu 24.07.2021, 09:43
Cum se prepară corect tocana românească. Este unul dintre cele mai simple feluri de mâncare

Tocănița este unul dintre cele mai simple preparate, dar, totodată, unul dintre preferatele românilor. Nu necesită ingrediente sofisticate, rețeta nu este una elaborată, iar timpul de preparare este redus. Tocănița este o mâncare gustoasă și plină de arome, cu care nu vei da greș la masa de prânz. Află, în continuare, care sunt pașii pentru a prepara cea mai bună tocană românească.

Cum faci cea mai bună tocană românească

Tocănița este o mâncare nelipsită de pe mesele românești, având avantajul că se gătește rapid și iese de-a dreptul delicioasă dacă se respectă câțiva pași simpli. Rețeta cuprinde doar câteva ingrediente, care sunt la îndemâna oricui pe perioada verii. Rezultatul va fi un preparat delicios, care poate fi servit ca atare sau alături de mămăligă, orez sau piure.

Totodată, tocănița reprezintă o modalitate excelentă de a include mai multe legume în dietă, fără a face prea mare efort. În funcție de preferințele și gustul fiecăruia, tocănița poate fi făcută mai scursă sau mai zemoasă. De asemenea, puteți opta pentru carne de pui, de vită sau de porc. Astăzi vă prezentăm rețeta cu carne de pui, întrucât este o mâncare slabă în calorii, dar extrem de gustoasă.

INGREDIENTE

  • 350-400 grame de piept de pui tăiat cubulețe;
  • 2 ardei capia;
  • 3 roșii;
  • o ceapă roșie medie;
  • jumătate de conservă de ciuperci;
  • doi căței de usturoi;
  • pătrunjel;
  • ulei;
  • sare, piper, după gust.

Citește și: Cea mai rapidă tocăniță de ciuperci, de post. Se servește cu mămăliguță, este un adevărat deliciu

Este unul dintre cele mai simple preparate

După cum aminteam și mai sus, tocănița este unul dintre cele mai simple și gustoase feluri de mâncare, iar dacă veți respecta pașii notați mai jos, veți obține un rezultat delicios, „bun de te lingi pe degete“.

Cum gătești cea mai bună tocăniță. Ingrediente și mod de preparare
Cum gătești cea mai bună tocăniță. Ingrediente și mod de preparare

MOD DE PREPARARE

  1. Se încinge uleiul într-o tigaie, în care se adaugă usturoiul zdrobit. Se pune ceapa tăiată cât mai fin, după care ardeiul capia tăiat fâșii sau cubulețe.
  2. După ce se rumenesc puțin ceapa și ardeiul, se adaugă bucățile de pui. Se amestecă bine.
  3. După câteva minute, se adaugă și ciupercile din conservă, spălate în prealabil sub jetul de apă. Se amestecă mixul până se rumenește puiul.
  4. Se dau cele 3 roșii prin răzătoare și se condimentează cu sare și piper. Se adaugă sosul de roșii peste puiul cu legume și se condimentează după gust.
  5. Se lasă totul la fiert, la foc mic. Când sosul începe să scadă și se îngroașă, puteți opri focul.
  6. Preparatul se servește decorat cu puțin pătrunjel.

Ca garnitură pentru acest fel de mâncare puteți face un piure de cartofi, preparat după următoarea rețetă:

  1. Curățați câțiva cartofi albi, făinoși, de coajă, apoi fierbeți-i în apă cu sare și cu câteva fire de pătrunjel verde.
  2. După ce ați scurs bine cartofii, adăugați peste pătrunjel proaspăt tocat, sare, o lingură generoasă de smântână, una de unt, apoi pisați.
  3. Pentru o textură mai omogenă, puteți să turnați și puțin lapte.

Dacă nu aveți poftă de piure, puteți pune de o mămăliguță. Indiferent de garnitura aleasă, vă sugerăm să puneți pe masă și o salată delicioasă de salată verde, usturoi verde şi ridichi, cu o vinegretă preparată din apă, sare, zahăr, oţet şi mărar verde tocat.

POFTĂ BUNĂ!

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...