Cum se prepară celebrul sos calypso, folosit la o mulțime de feluri de mâncare

Daria Petrescu 18.09.2021, 15:58
Cum se prepară celebrul sos calypso, folosit la o mulțime de feluri de mâncare

Sosul calypso a devenit în utimii ani, unul dintre cele mai apreciate preparate pe care le găsiți în restaurant. Însă, în cazul în care vreți să gătiți un astfel de sos chiar în propria nemulțumire, lucrurile sunt foarte simple. Mai mult, sosul se poate consuma pur și simplu sau incorporate în alte feluri de mâncare. Iată cum se prepară celebrul sos calypso, folosit la o mulțime de feluri de mâncare.

Cum se prepară celebrul sos calypso, folosit la o mulțime de preparate

Deși acest sos se găsește în restaurant, se poate găti foarte simplu în propria bucătărie cu doar câteva Iată cum se prepare celebrul sos calypso.

Ingrediente:

Pentru sosul calypso avem nevoie de:

150 de Ketchup

Cimbru (după gust)

o lămâie

două ouă

150 de ml de ulei

o lingură de muștar

Mod de preparare reţetă sos calypso

Pentru început se prepare maioneza. Aceasta se face dintr-un gălbenuș de ou crud și unul care a fost fiert tare. Adăugați apoi muștar și amestecați până devine cremoasă. Treptat se adaugă ulei și amestecăm cu o lingură de lemn, doar într-o direcție, ca să nu se taie.

După această etapă, se adaugă uleiul, cimbrul și ketchup-ul.  Se amestecă și se pune și zeama de la o lămâie. Apoi se adaugă sare dacă e nevoie și mai amestecăm o dată, iar sosul nostru Calypso este gata!

Rețetă cu sos calypso. Creveți, andive și sos

Așa cum am spus mai sus, există rețete în care acest sos se poate încorpora, dând preparatului un gust deosebit. Pentru a vă convinge, mai jos vă redăm o rețetă de salată cu creveți,  andive și sos calypso.

Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru a face această rețetă.

Ingrediente

10 creveți black tiger

5 g ketchup

1 cățel de usturoi

6 roșii cherry

mango

avocado

2 andive baby

1 lingură cu coniac

cinci g maioneză

sare, piper

3 fire de coriandru proaspăt

0 lămâie

trei linguri cu ulei de măsline

0 lime

Mod de preparare rețetă pas cu pas cu sos calypso

Se curăță creveții, fiind atenți să îndepărtați intestinal cel negru. Se taie coaja de lămâie și lime, fără partea alba. SE pun și creveții, usturoiul

Curățăm creveții, avem grijă să îndepărtăm intestinul cel negru. Tăiem coaja de la lămâi și lime, fără partea albă, punem și creveții, usturoiul și uleiul de măsline. Se pun la rece pentru o oră.

Apoi, puneți o tigaie pe foc și adăugați creveții împreună cu marinada și îl lăsăm să se gătească timp de trei minute. Se pune zeama de la o lămâie și o lingurăță de coriandru tocat. Acest ingredient îi schimbă total gustul, devenind unul special. Următorul pas este să tăiați mango și avocado în bucățele.

Apoi se desfac andivele și începem să așezăm salata în straturi. Andive, creveți, mango și avocado. La final punem sosul.

Cu ce poți consuma sosul calypso

Poți consuma acest sos cu pui shanghai ori alte preparate asiatice, dar și cu preparate precum cartofi prăjiți. Cu toate astea, se potrivește cel mai bine cu fructele de mare, mai ales cu cele prăjite, precum calamari sau midii pane.

Urmăriți Impact.ro și pe