EXCLUSIV

Cum se pot recupera banii pe biletele de la Untold, de avion sau de vacanță. Specialist: „Această poliță de asigurare nu acoperă răzgândirea”

Gabriela del Pupo 01.08.2022, 19:02
Cum se pot recupera banii pe biletele de la Untold, de avion sau de vacanță. Specialist: „Această poliță de asigurare nu acoperă răzgândirea”

Pandemia a fost doar declanșatorul unor sisteme de recuperare a banilor care ar fi trebuit să existe pe piață cu mult timp înainte. Sunt celebre exemplele în care din cauza unor restricții cei care au achiziționat un bilet, de cele mai multe ori foarte costisitor, nu au reușit să ajungă la evenimentul respectiv. Impact.ro a stat de vorbă cu un reprezentant al unei firme de asigurări opționale și a aflat condițiile în care ne putem asigura un bilet cumpărat.

Cum trăim o viață fără riscuri financiare?

Fie că vorbim de spa sau de un concert, de o excursie sau de bilete de calatorie, trebuie să știm că banii noștri pot fi recuperați. Există astfel de servicii pe piață doar că sunt mai puțin comercializate. Specialiștii spun că foarte puțini români au apelat la recuperarea costurilor pentru biletele de avion în această vară în care multe curse au fost anulate sau amânate cu câte o săptămână.

Pentru o persoană care și-a rezervat o vacanță de câteva zile o astfel de amânare înseamnă o cheltuială suplimentară. Adevărul este că în România nu există cultura recuperării banilor de la companii. Birocrația statului a dezvățat spiritul civic de acest obicei. Totuși sunt firme care exact cu acest lucru se ocupă. Atâta timp cât motivul este justificat până și banii plătiți pentru un bilet la concert pot fi recuperați.

„Asigurarea funcționează în cazul în care te-ai îmbolnăvit, ai un accident, nu mai zboară avionul la Untold, dau niște exemple generice, noi îți returnăm contravaloarea poliței în baza unor documente doveditoare că nu ai mai putut ajunge. Această poliță de asigurare nu acoperă răzgândirea cum cred unii oameni. Este o poliță de asigurare și are niște acoperiri care țin de situația de fapt care poate fi documentată. Îmbolnăviri, decese în familie, ți s-a inundat casa, lucruri din acestea.” spune reprezentantul unei agenții care oferă astfel de servicii.

Cum s-a gândit un român să facă economie în vacanța de pe litoral. Imaginile surprinse pe plajă au devenit virale

Cum funcționează un astfel de serviciu?

Serviciul poate funcționa atât pentru persoane fizice cât și pentru companii. Dacă primele sau excursiile nu sunt în concordanță cu nevoile sau posibiltățile angajatului, compania poate cere returnarea fondurilor investite. De asemenea un cadou de ziua ta la spa de care nu cu să beneficiezi din cauza unei afecțiuni poate să nu fie o corvoadă pentru cel ce l-a plătit.

„La partea de călătorii interne, rezervări, noi îți returnăm banii iar la partea de experiențe intră ceea ce intră și la partea de evenimente. În plus avem partea de delegații, sau tabere, sau călătorie cu balonul, cam orice fel de experiență și ai achitat bani și vrei să-ți protejezi cheltuiala. Contează suma asigurată, adică valoarea cheltuielilor pe care ați făcut-o în avans.” mai spune reprezentantul.

Iată ceea ce promit astfel de servicii pentru clienți!

Se asigură evenimentul respectiv, dacă se caută în ofertele serviciilor oferite. Nu există o sumă fixă pentru toate evenimentele la care ar putea lua parte o persoană. Din acest punct de vedere nu este aceeași situație ca în cazul unor asigurări opționale pentru locuințe sau bunuri de valoare.

„Ți-ai cumpărat un city break sau un sejur în țară, bilete la teatru, concerte sau experiențe, și nu vrei să stai cu grijă „dacă voi ajunge” sau „sper sa nu se întâmple ceva”. Iar în privința călătoriilor completezi câteva date despre valoarea sumei cheltuite aferente transportului, cazării, biletelor sau voucherelor achiziționate, și în doar câteva click-uri ți-am luat de pe cap teama că poți pierde banii.” spun ofertanții.

Urmăriți Impact.ro și pe