Cum se păstrează corect brânza. Mulţi fac această greşeală fără să ştie că este periculos

Iancu Andreea 01.01.2022, 13:48
Cum se păstrează corect brânza. Mulţi fac această greşeală fără să ştie că este periculos

Chiar dacă mulți dintre noi s-au obișnuit să așeze bucata de brânză cumpărată din magazin într-un recipient de plastic sau pe o farfurie, în frigider, acest aliment are nevoie de o atenție sporită. Mulți fac greșeala aceasta și descoperă adesea că brânza mucegăiește sau își pierde aroma și textura. Află cum se păstrează corect brânza și care este materialul în care trebuie învelită.

Modul corect în care se păstrează corect brânza

Cu toții cumpărăm brânză din magazine, iar aceasta vine ambalată într-un material plastic, pe care unii dintre noi îl păstrează chiar și după deschidere. Totuși, modul corect în care se păstrează brânza nu este acesta. Ambalajul din plastic este, prin proiectare, o barieră completă, iar brânza are nevoie de aer și umiditate pentru a respira. De aceea, specialiștii recomandă depozitarea acestui aliment în anumite condiții clare.

Fără oxigenarea potrivită, brânza își pierde aroma și favorizează dezvoltarea bacteriilor rele. Cea mai bună modalitate de a păstra brânza este într-o hârtie special concepută pentru acest aliment. Hârtia specială este poroasă și astfel permite brânzeturilor să respire, împiedicând totodată uscarea ei. Hârtia de pergament acționează în acest sens. Pentru a te asigura că înfășori corect brânza, folosește o bucată mare, de aproximativ două sau trei ori mai mare decât bucata de brânză și înfășoar-o bine.

Cum se păstrează corect brânza
Modul în care trebuie păstrată brânza în frigider

Trucuri utile pentru a păstra brânza proaspătă mai mult timp

După ce cumperi o bucată de brânză, este important să nu o lași pe farfurie, în frigider, după ce ai cumpărat-o și ai despachetat-o, dar nici în ambalajul de la magazin. Fiecare bucată ar trebui împachetată în hârtie de copt sau în hârtie cerată, care permite să respire acestui aliment atât cât are nevoie. Nu folosi folie de plastic pentru că va aduce un miros neplăcut pentru brânză, în mod rapid. Cea mai indicată modalitate de împachetarea este recomandată de specialiști.

Brânza trebuie înfășurată în pânză de bumbac, care trebuie umezită zilnic pentru că absoarbe umiditatea și se usucă. În plus, brânza se depozitează în sertarul pentru legume din frigider. Cea mai comună greșeală pe care o facem cu toții este să așezăm bucățile de brânză în rafturile superioare ale frigiderului, pornind de la ideea că acolo sunt cele mai scăzute temperaturi. Pentru a putea păstra brânza mai mult timp este indicat să o depozitezi în sertarul pentru legume, acolo fiind o umiditate mai crescută. Aceasta favorizează păstrarea brânzeturilor cu o textură potrivită și o aromă desăvârșită.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...