Cum se obține un rol principal într-un serial la Antena 1. Exemplul lui Ștefan Floroaica. „Primul lucru a fost să lovesc mașina într-un stâlp” (Exclusiv)

Anca Manolica, Andrei Dumitrescu 13.01.2023, 08:50

Pe Ștefan Floroaica unii îl cunosc de foarte puțin timp, de la debutul său ca actor în cel mai nou serial de la Antena 1, „Lia, soția soțului meu”. Însă el nu este deloc străin micului ecran, în urmă cu câțiva ani tânărul făcând parte din reality-show-ul Exatlon România, difuzat, la acea vreme, de Kanal D. Iată declarații, în exclusivitate pentru Playtech Știri, despre cum a obținut rolul principal în serial.

Cum a obținut Ștefan Floroaica rolul de actor principal în serialul „Lia, soția soțului meu”

Ștefan Floroaica a devenit a apărut pentru prima dată la TV în urmă cu câțiva ani, când a participat la competiția Exatlon România și unde a ajuns până în semifinală. De data aceasta, tânărul a revenit pe micul ecran în postura de actor, fiind protagonistul serialului „Lia, soția soțului meu”, cea mai nouă producție marca Ruxandra Ion de la Antena 1.

Cu toate acestea, obținerea rolului are o întreagă poveste în spate. Într-un interviu exclusiv pentru Playtech Știri, multiplul medaliat la campionatul Naţional de Brazilian Jiu Jitsu a dezvăluit faptul că nu el a fost prima opțiune pentru rolul lui Petru, dar toate s-au aliniat în favoarea sa la final.

„Am mers la casting fără nicio așteptare”

Ștefan Floroaica și-a făcut debutul în actorie odată cu personajul său din proiectul Lia, Petru Vornicu. Dar, după cum chiar el a povestit, nu se aștepta să fie chemat la casting și apoi ales să joace, cu toate că acesta era visul lui de mic. Sau mai degrabă prefera să nu aibă așteptări, pentru că a mai sperat și la alte roluri și nu a fost ales.

„Direcția mea era către un Campionat Mondial de Jiu Jitsu, pentru asta mă pregăteam eu în momentul respectiv. Mi-a sunat telefonul și am fost chemat la un casting pentru un serial ce se va filma pentru Antena 1. Treaba este că îmi doream de mic copil să joc într-un serial sau într-un film și să fiu personaj principal.

După foarte mulți ani acest telefon a sunat. Am mers la casting fără nicio așteptare, pentru că am mai fost și la alte castinguri unde m-am dus cu speranțe că le iau și am suferit. De data asta am fost fără nicio așteptare”, a dezvăluit fostul semifinalist de la Exatlon, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Ștefan Floroaica, actorul principal din serialul „Lia, soția soțului meu”
Ștefan Floroaica, actorul principal din serialul „Lia, soția soțului meu”

Ce i s-a întâmplat la casting

În ciuda faptului că nu avea prea mari speranțe, emoțiile l-au năpădit de-a binelea atunci când a pășit în sala plină de acotir pe care îi recunoștea din seriale. Nu înainte însă de a avea parte și de un eveniment nefericit.

Ajuns în parcare, acesta a lovit mașina într-un stâlp, ceea ce l-a făcut să spună că este un semn că „ceva nu e în regulă”.

„Primul lucru pe care l-am făcut când am ajuns acolo, a fost să lovesc mașina într-un stâlp, am zis că ăsta este un semn clar că ceva nu e în regulă , dar am încercat să trec peste repede (..)

M-am dat jos, am urcat în sala cu actori, erau foarte mulți actori pe care îi recunoșteam din seriale și m-am intimidat probabil puțin. L-am salutat pe un băiat cu care fac sală, care era și el acolo și mi-a tremurat vocea. Am zis dacă îmi tremură vocea la un salut, castingul clar nu o să iasă bine”, a mai povestit Ștefan Floroaica, protagonistul serialului Lia.

Așa cum am subliniat anterior, el nu a fost prima opțiune pentru serial. Numai că, actorul care luase rolul nu a mai putut participa, motiv pentru care, la al doilea castig a fost ales el. În plus, a contat și faptul că a avut din prima o chimie aparte cu Ana Bodea, actrița care o interpretează pe Lia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...