Cum se manifestă Covid la copii. Medicul Mihai Craiu explică modul în care cei mici pot sau nu să răspândească boala

Elena Avramescu / 05.08.2020, 20:18
Cum se manifestă Covid la copii. Medicul Mihai Craiu explică modul în care cei mici pot sau nu să răspândească boala

După ce s-a anunțat când se vor redeschide scolile și modul în care se vor desfășura orele de curs, medicul pediatru Mihai Craiu a postat pe pagina sa de Facebook, punctul său de vedere legat de rolul copiilor în răspândirea COVID-19.

Cum se manifestă Covid la copii

Astfel, medicul Mihai Craiu și-a exprimat opinia, spunând că ponderea de răspândire a virusului la copii momentan este mică și doar în 8% din familiile unde a fost confirmat COVID19, primul pacient bolnav a fost copilul.

“Multe gânduri și emoții sunt indreptate către felul în care va evolua învățământul în viitorul apropiat. Pentru a decide modul în care ar trebui manageriat programul școlilor/grădinițelor, in viitorul apropiat, trebuie să răspundem la întrebarea “care este ponderea transmiterii SARS-CoV-2 de către copii, într-o comunitate”?

Până acum știm că această pondere este foarte mică.Și mai știm, dintr-un studiu elvețian, că doar in 8% din familiile unde a fost confirmat COVID19, primul pacient bolnav a fost copilul.

Datele din Franța si Australia zic același lucru. Spre deosebire de gripă, unde copiii sunt principalul vector de răspândire a bolii în comunitate, la COVID-19 copiii par a avea un rol extrem de redus in transmisie. Mai ales cei sub 10 ani” a spus medicul Mihai Craiu.

Cum se manifestă Covid la copii
Cum se manifestă Covid la copii

Klaus Iohannis a dat anunțul: școala începe pe 14 septembrie

În decursul zilei de azi Klaus Iohannis a făcut anunțul cu privire la data de începerii a școlilor însă a mai precizat că decizia cu privire la modul de desfălurare al orelor va fi luată la nivel local, în funcție de trei scenarii schițate.

„Decizia se descentralizează, se ține cont de situația din localitate, chiar din școală. Decizia dacă elevii merg la şcoală sau învaţă online se ia pentru fiecare şcoală în parte la nivel de judeţ, sigur, la propunerea şcolii și a Inspectoratului Școlar”, a spus președintele Klaus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI