Cum se îngrijește corect Crăciunița. Detaliul de care trebuie să ții cont când o uzi, așa va rezista mai mult timp

Badea Violeta 03.12.2022, 17:13
Cum se îngrijește corect Crăciunița. Detaliul de care trebuie să ții cont când o uzi, așa va rezista mai mult timp

Crăciunița este o plantă de casă foarte cunoscută și îndrăgită. Când înflorește, produce un număr mare de flori roșii, portocalii sau galbene, care sunt extrem de frumoase și atractive. Pentru a rezista, însă, este important de știut cum se îngrijește corect Crăciunița, planta supranumită și vedeta Crăciunului. Iată câteva sfaturi pe care ar fi bine să le urmezi. Așa te vei bucura mult timp de această floare încântătoare!

Sfaturi și trucuri pentru îngrijirea corectă a Crăciuniței

Crăciunița, minunata floare a Crăciunului, este cunoscută atât în țara noastră, cât și în străinătate. Această plantă extrem de frumoasă este întâlnită la orice pas, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă.

Una dintre zonele în care această plantă se cultivă și se vinde cel mai mult este California. În schimb, în Statele Unite ale Americii, Crăciunița beneficiază chiar și de o zi națională, pe data de 12 decembrie.

Mulți spun că Floarea Crăciunului este o plantă pretențioasă, dar lucrurile nu stau deloc așa. Potrivit specialiștilor, Crăciunița este, de fapt, extrem de rezistentă, astfel că este și destul de ușor de îngrijit.

Experții spun că planta necesită o udare regulată, dar moderată. Important este să nu lași solul plantei să se usuce, însă, la fel de important, este să nu exagerezi cu apa. Așteaptă până când solul se usucă între două udări. Excesul de apă ar putea face ca frunzele Crăciuniței să cadă și sigur nu îți dorești asta.

Totodată, nu păstra apă în farfurie. Pentru a favoriza drenajul, așează pietricele pe fundul vasului. De asemenea, atunci când uzi planta, evită umezirea frunzișului și folosește apă la temperatura camerei.

Citește și Cum să ai grijă de Crăciuniță în mod corect. Așa va înflori toată iarna!

Sfaturi pentru ingrijirea Craciunitei
Sfaturi pentru ingrijirea Craciunitei

Unde se amplasează Crăciunița

Crăciunița adoră lumina, așa că cel mai bine este să o amplasezi într-o cameră luminoasă. Totuși, specialiștii spun să eviți lumina directă a soarelui. Totodată, țeste bine să o ții departe de curenții de aer, iar temperatura trebuie să fie situată între 15 și 22 de grade Celsius.

În luna martie pot fi folosite îngrășăminte lichide pentru a stimula creșterea plantei. Acestea se aplică, în funcție de situație, la distanțe de 1două săptămâni sau o dată pe lună. După finalul etapei de înflorire, Crăciunița se udă mai rar timp de circa două luni. În plus, în această perioadă, nu se aplică îngrășăminte.

Citește și Locul din casă în care nu trebuie să pui sub nicio formă Crăciuniţa. Aduce ghinion!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...