Gogoșile se numără printre cele mai iubite deserturi, fiind atât pe placul copiilor, cât și al adulților. Ele pot fi făcute în mai multe variante, acasă, și nu necesită abilități de mare cofetar. Ingredientele, de asemenea, sunt simple și la îndemâna oricui. Care este secretul celor mai pufoase gogoși și cât trebuie să stea coca la dospit, afli în rândurile de mai jos.
Imaginează-ți o gogoșică pufoasă, rumenită la exterior și moale în interior, peste care presari un amestec de zahăr cu scorțișoară sau umplută cu niște Nutella? Delicios, nu? Ei bine, și delicios și simplu. Gogoșile sunt printre cele mai simple rețete de deserturi, dar care-ți lasă gura apă numai cât te gândești la ele.
Pufoase și aromate, cu vanilie și coajă de lămâie, prepararea gogoșilor nu necesită prea mult talent și, prin urmare, pot fi preparate chiar și de cei/cele cu două mâini stângi în bucătărie.
Dacă ți s-a făcut poftă instant de niște gogoși calde și aerate, nu trebuie să dai fuga la cea mai apropiată patiserie, întrucât te vom învăța cum să faci cu ușurință acest desert gustos la tine acasă. În plus, ai garanția că gogoșile sunt proaspete și făcute din ingrediente de calitate.
Rețeta pe care v-o prezentăm este simplă și accesibilă, iar dacă o respecți nu vei da greș niciodată. Așadar, iată care sunt ingredientele de care ai nevoie ca să obții cele mai gustoase gogoși:
Mod de preparare:
Citește și: Gogoşi cu bicarbonat, un dulce de post căruia nu poţi să îi rezişti. E cea mai simplă reţetă
De la italieni până la americani, gogoșile se fac în mai toate colțurile lumii, motiv pentru care există o sumedenie de tipuri și de rețete. De la cele simple, la cele cu gaură în mijloc sau cu diferite umpluturi, gogoșile reușesc să satisfacă chiar și cele mai pretențioase gusturi.
Potrivit gospodinelor experimentate, secretul celor mai bune gogoși de casă nu stă doar în ingredientele folosite, ci mai ales în timpul de frământare a aluatului. Mai exact, aluatul trebuie frământat până ce se desprinde de pe mâini, după care se dă la dospit până ce își dublează volumul, proces care poate dura 20 de minute sau mai mult, în funcție de cat de cald este locul în care le-am lăsat la dospit.