Cum se folosește Coca-Cola în grădină. Întrebuințările neobișnuite ale sucului

Badea Violeta 30.06.2021, 14:51
Cum se folosește Coca-Cola în grădină. Întrebuințările neobișnuite ale sucului

Coca-Cola este poate cea mai iubită băutură carbogazoasă din lume. Deși acest suc răcoritor este consumat de foarte mulți oameni de pe întregul mapamond, nu mulți știu că Coca-Cola poate fi folosit și în grădină. Da, ai auzit bine! Iată întrebuințările neobișnuite ale sucului!

Cum se folosește Coca-Cola în grădină

Coca-Cola este cea mai populară băutură răcoritoare din lume, iar gustul ei inconfundabil are capacitatea de a-ți schimba imediat starea de spirit. Deși sucul are milioane de fani din întreaga lume, puțini sunt cei care știu că îndrăgita băutură poate avea o serie de întrebuințări în grădină. Poate căți se pare ciudat la prima vedere, dar îți garantăm că acest suc îți va fi de mare ajutor.

Coca Cola poate fi folosită pentru a îndepărta dăunătorii din grădină. Acest suc este eficient în alungarea viespilor. Tot ceea ce trebuie să faci este să așezi un vas plin cu suc pe lângă cuibul acestora, iar zahărul din băutură nu le va mai permite să iasă. Această metodă reprezintă o capcană ideală pentru a alunga dăunătorii care îți amenință plantele sau care sunt deranjanți chiar și pentru tine.

Renumita băutură te poate ajuta și atunci când dorești să reduci pH-ul solului. Cum reușești acest lucru? Ei bine, toarnă puțină Coca-Cola direct pe pământul din jurul plantelor. Băutura este recomandată pentru azalee, bergenia, astilbe sau degețel.

Cum se foloseste Coca-Cola in gradina
Cum se foloseste Coca-Cola in gradina

Întrebuințările neobișnuite ale sucului

Cu aceeași băutură poți realiza un compost. Zahărul din conținutul băuturii are capacitatea de a atrage ca un magnet toate microorganismele care sunt necesare pentru a începe procedul de descompunere, acidul din suc grăbește procesul de descompunere.

Nici la următoarea întrebunițare punem pariu că nu te-ai fi gândit! Așa cum seîntâmplă de foarte multe ori, ustensilele pentru grădinărit ruginesc și se deteriorează destul de repede. Cum le poți prelungi viața? Ei bine, soluția constă tot în Coca-Cola. Tot ceea ce trebuie să face este să lași uneltele pentru grădinărit pentru câteva ore în sucul magic, iar acesta le va curăța foarte simplu. Vei rămâne uimit de rezultate!

Tot Coca-Cola te poate să scapi și de buruienile enervante. Conținutul de acid citric din băutură poate acționa exact ca un alt ingredient miraculos, oțetul. Stropește cu suc buruienile, iar acestea vor dispărea ca prin minune. Ai grijă, însă, să nu torni pe frunzele plantelor, deoarece acestea se vor deshidrata. Zahărul din conținut va împiedica plantele să absoarbă apa.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...