Cum se fierbe, de fapt, orezul pentru a nu se lipi. Toţi marii bucătari ştiu trucul acesta

Nicu Stan 12.04.2021, 09:46
Cum se fierbe, de fapt, orezul pentru a nu se lipi. Toţi marii bucătari ştiu trucul acesta

Cum se fierbe, de fapt, orezul pentru a nu se lipi. Toţi marii bucătari ştiu trucul acesta, iar acum îl poți afla și tu din articolul de mai jos.

Cum să faci cel mai gustos și frumos orez. De ce trebuie să ții cont

S-a aflat cum se fierbe, de fapt, orezul pentru ca acesta să nu se mai lipească de cratiță. Marii bucătari au dezvăluit care este trucul.

Chiar dacă pare ceva banal, multe gospodine fac aceste greşeli, care duc la un orez lipit, cu un gust cu totul diferit de cel normal. Acum, bucătarii pricepuți ne învață cum se fierbe corect orezul pentru ca acesta să iasă extrem de gustos şi cu o consistenţă ideală.

Cum se fierbe orezul. Trucurile bucatarilor
Cum se fierbe orezul. Trucurile bucatarilor

Vezi ce tip de orez pui la gătit

Pentru început, este important să ştim că există câteva sute de tipuri de orez, drept pentru care este indicat să citiți atent modul de preparare al fiecărui tip de orez în parte.

O altă greşeală pe care o comit multe dintre gospodine este aceea că sărează orezul în timpul fierberii. O greșeală mare, spun experţii bucătari. Potrivit acestora, sarea duce la mărunţirea boabelor, iar rezultatul va fi un orez lipicios şi inestetic.

Spală foarte bine orezul înainte de fierbere

În plus, este important ca orezul să fie bine spălat înainte de a fi pus la fiert. Astfel, se elimină praful şi amidonul care duce la lipirea boabelor de orez.

Încă un sfat de care trebuie să ţii cont atunci când faci orez este faptul că înainte de a-l prepara este indicat să-l lași pentru 10-15 minute într-un vas cu apă rece. De asemenea, un alt factor care influențează pilaful este timpul de fierbere.

Cum se fierbe orezul

Din nou, trebuie citită eticheta fiecărui produs în parte. După ce orezul a fiert, în niciun caz orezul nu se lăsa în apă. Se strecoară cât mai repede sub un jet de apă rece și se lasă să să se scurgă într-o strecurătoare.

Temperatura la care se gătește orezul este şi ea foarte importantă. Trebuie să se țină cont că acesta se pune în apă clocotită, după care focul se lasă la minim. În cazul în care doreşti să foloseşti orezul pentru salate sau pentru prăjit, acesta va trebui răcit foarte bine înainte de a se lucra cu el.

Cum trebuie să fie cratița în care se gătește orezul

Un alt aspect important este vasul în care se fierbe orezul. Cratița trebuie să fie mai înaltă pentru că orezul face spumă şi tinde să iasă afară. Astfel, pentru a nu avea surprize neplăcute, ţine cont de acest truc.

Pe de altă parte, cantitatea perfectă pentru o persoană este de 50-60 de grame de orez în stare crudă. Acesta își triplează greutatea după ce a fost fiert.

Urmăriți Impact.ro și pe