EXCLUSIV

Cum se ferește Ducu Bertzi de Covid. ”Intru în carantină când vin acasă. Eu și soția dormim în camere separate”. EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 13.01.2022, 17:16

La aproape trei săptămâni de la vestea morții lui Victor Socaciu, solistul Ducu Bertzi (66 de ani) ne-a povestit, în interviul pentru impact.ro, despre ultima mare colaborare cu prietenul său, dar ne-a vorbit și despre teama de nu se îmbolnăvi și el de Covid-19, virus care a făcut numeroase victime în rândul artiștilor. Din acest motiv, Ducu a și refuzat, de Sărbători, câteva contracte bănoasă, pe mii de euro, în Anglia și în Spania.

Cum se protejează Ducu Bertzi de coronavirus. Ce face când ajunge acasă

Ducu Bertzi este un munte de tristețe. Solistul și-a amintit, cu nostalgie, în interviul pentru impact.ro, și de ultima colaborare muzicală cu Victor Socaciu, la Festivalul de folk ”Om bun”, desfășurat, primăvara trecută, la Breaza. De acolo, de la cel eveniment muzical, starea de sănătate a lui Victor Socaciu avea să se deterioreze într-un ritm alarmant:

„Victor a muncit foarte mult pentru acest festival, încă de la prima ediție, scopul fiind de a lansa noi talente. La ultima ediție, cea de anul trecut, din primăvară, Victor a stat la Breaza vreo 3-4 zile. Eu n-am vrut să stau atât, ci doar o zi, mi-a fost teamă să nu mă îmbolnăvesc. Victor a stat mult timp cu mască, dar, la masă, la restaurant, artiștii o dădeau jos, ca să poată mânca. Cu siguranță, cineva cu care a stat de vorbă a fost bolnav, cel mai probabil asimptomatic, și așa s-a întâmplat necazul. El făcuse vaccinul, dar, având acele probleme cu transplantul de rinichi, lua niște medicamente care i-au atenuat efectul vaccinului, deci vaccinul nu-și mai făcea efectul ca la un om obișnuit. N-a știut asta, din păcate, nimeni nu știa atunci”.

Ducu Bertzi si sotia lui
Ducu Bertzi si sotia lui

Ducu Bertzi se teme cumplit de Covid-19. A refuzat contracte de mii de euro, în Spania și în Anglia: ”Nu mai plec din țară, e prea mult stres pe aeroporturi”.

Ducu Bertzi se teme cumplit de acest virus care a făcut numeroase victime și în rândul artiștilor, așa că și-a luat toate măsurile de protecție, pentru a ține boala la distanță. Nici cu un sac de bani nu-l mai atrage nimeni în concertele de peste graniță:

„La cum stau lucrurile, în întreaga lume, nu mă mai duc nicăieri în străinătate, nu mai plec cu avionul, sunt reguli diferite, în fiecare țară. Am fost invitat, în decembrie, în Anglia și în Spania. Nici nu am vrut să întreb pe ce bani, am spus că nu merg până nu se mai reglementează un pic lucrurile. Poți să mergi într-o țară cu certificatul tău de vaccinat, dar acolo să te oblige să faci test și la dus și la întors. E stres mare, stai în aeroport în frig, ca să-ți verifice actele, fiecare țară are alt regim. Iar în America și în Canada e și mai greu”, ne-a spus Ducu Bertzi.

Ducu Bertzi intră în carantină, după concerte, ca să-și protejeze soția: ”Când revin din deplasare, dormim în camere și în paturi separate”.

Când revine de la spectacole, Ducu Bertzi intră singur în carantină, ferindu-și soția de o eventuală îmbolnăvire:

”Soția mea, care e cadru medical, nu e deloc fericită, nici când plec în țară. Iar când mă întorc din deplasare, intru în carantină, eu și soția dormim în camere și în paturi separate. Nu este de joacă, trebuie protejat partenerul de viață. Eu am făcut toate cele trei vaccinuri, dar nu știi de unde iei boala și cât de mult îți afectează organismul”.

Ducu Bertzi: ”Am fost la mormântul lui Victor Socaciu, ca să-i aprind o lumânare. El a dorit să fie înmormântat la Cornu, a fost dorința lui, acolo se simțea bine!”.

Marele artist Ducu Bertzi și-a condus bunul prieten pe ultimul drum, în ziua înmormântării, iar recent a fost din nou la cimitirul din Cornu, Jud. Prahova, pentru a aprinde o lumânare:

 ”Săptămâna trecută am fost la Victor, la cimitir, în drum spre Câmpina, unde fusesem invitat să cânt. E dus cam departe, dar el a dorit să fie înmormântat acolo, se simțea foarte bine la Cornu, unde avea o căsuță, așa a vrut, a fost hotărârea lui și i s-a respectat”.

Ducu Bertzi nu este numai un artist de cinci stele, ci și gazda emisiunii ”Omul cu chitara”, de la Radio România Actualități:

„Realizez de 25 de ani această emisiune, îmi place mult radioul, îl iubesc, mă simt bine la microfon, lumea spune că am o voce plăcută”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...