Cum se face omleta fără ouă. Rețeta de post e gata în doar trei minute

Iancu Andreea, Mihai Roșoiu 22.06.2021, 15:01
Cum se face omleta fără ouă. Rețeta de post e gata în doar trei minute

Atunci când ne confruntăm cu intoleranțe alimentare sau cu un regim alimentar special, precum în perioadele de post, încercăm să găsim variante ale preparatelor preferate, adaptate însă la noile condiții. Astfel a apărut și o variantă de omletă de post, care nu are în compoziție ouă. Omleta fără ouă este o rețetă de post ce poate fi pregătită la fel de rapid ca și cea obișnuită, fiind gata în doar trei minute.

Cum se pregătește omleta fără ouă. Rețeta de post gata în trei minute

Dacă putem regăsi în cărțile de bucate o mulțime de rețete tradiționale, cu ingrediente înlocuite pentru a putea fi consumate și în zilele de post, nu putea lipsi nici clasica omletă. Rețeta de post pentru omleta fără ouă este una extrem de simplu de preparat, necesită puține ingrediente și este și savuroasă, în ciuda faptului că ouăle au fost înlocuite cu tofu. Aceasta se prepară rapid, micul dejun fiind gata în doar trei minute, și este o variantă sănătoasă și delicioasă pentru cei care fie consumă alimente pe bază de plante sau țin post.

Tofu este un tip de brânză, obținut din laptele boabelor de soia și are avantajul de a nu conține gluten și nici colesterol, fiind deci benefic pentru persoanele care se confruntă cu intoleranță sau care își doresc să adopte un stil de viață sănătos. Studiile au arătat că izoflavonii din soia contribuie la reducerea nivelului de colesterol “rău” (n.r. LDL) din sânge, riscul de hipertensiune arterială și ateroscleroză fiind astfel redus. Așadar, rețeta de omletă fără ou, cu tofu, este o alegere inspirată și savuroasă.

Cum pregătești omleta fără ouă, rețeta de post, gata în trei minute
Rețeta de post: omleta fără ouă

Ingrediente și mod de preparare

Iată ingredientele și modul de preparare:

  • tofu simplu sau afumat;
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • o ceapă mică, tăiată mărunt;
  • o jumătate de ardei roşu, feliat subţire;
  • 2 ciuperci, feliate subţire (opţional);
  • sare și piper după gust.

Cum se prepară omleta de post fără ouă

Pentru început, pune puțin ulei la încins într-o tigaie. Adaugă ceapa, pe care trebuie să o călești ușor. Ulterior, adaugă deasupra ardeiul, ciupercile și brânza tofu mărunțită cu mâna în prealabil. Condimentează totul cu sare și piper în funcție de preferințe și lasă totul la foc mic să se prepare, până când observi că omleta devine aurie și aromele ingredientelor se întrepătrund. La final, poți decora omleta fără ouă, de post, cu rucola sau pătrunjel proaspăt. O poți servi alături de o salată de roșii, de vară, sau cu avocado și vei descoperi că este un preparat neașteptat de savuros.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...