Cum se face mâncarea de praz, despre care Lorena Buhnici spunea că e „mâncare de săraci”. E originară din zona Olteniei

Andra Daoud 12.08.2022, 09:33
Cum se face mâncarea de praz, despre care Lorena Buhnici spunea că e „mâncare de săraci”. E originară din zona Olteniei

Bucătăria românească este bogată în rețete ușoare, sățioase și accesibile, care pot fi preparate cu orice ocazie. Una dintre acestea este și mâncarea de praz cu măsline, care se prepară mai ales în zona Olteniei și despre care soția lui George Buhnici spunea, în urmă cu câțiva ani, că este „mâncare pentru săraci”. Cum se gătește preparatul, care este ideal în perioada posturilor.

Cum se face mâncarea de praz, considerată de Lorena Buhnici „mâncare de săraci”

Nici bine nu s-a stins „scandalul vergeturilor”, provocat de George Buhnici în urmă cu câteva săptămâni, că a și apărut altul care o are, de data aceasta, în prim-plan pe soția lui. Chiar dacă Buhnici și-a cerut scuze public pentru acel derapaj, internetul nu uită și nu iartă nimic. Așa se face că au ieșit la iveală declarații mai vechi ale celor doi, care au stârnit din nou revoltă în mediul online.

Una dintre aceste declarații îi aparține Lorenei Buhnici. Într-o filmare realizată în urmă cu câțiva ani, în timp ce se aflau în mașină, soția fostului prezentator TV spunea că nu îi plac mâncărurile românești de bame, de praz și că: „Nu le înțeleg. Cred că asta e mâncare de săraci”. Soțul ei o aproba pe filmare.

Mâncarea de praz este originară din zona Olteniei, este un preparat la îndemână, cu un gust dulce-acrișor, ideală pentru perioada posturilor și nu numai. Pentru a pregăti această mâncare aveți nevoie de câteva ingrediente la îndemână, care se găsesc în orice gospodărie.

Cum se face mancarea de praz, despre care Lorena Buhnici spunea ca e mancare de saraci. E originara din zona Olteniei 1
Prazul este o leguma foarte populara in zona Olteniei

Ingrediente:

  • 2 fire de praz
  • 1 ceapă mare
  • 300 g roșii la borcan sau proaspete, decojite
  • 50 ml ulei
  • 200 g măsline negre
  • 1 linguriță zahăr
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • pătrunjel verde
  • lămâie

Mod de preparare:

Se curăță ceapa și se taie mărunt. Se spală prazul și se taie rondele, cam de grosimea unui deget. Într-o cratiță pe foc, se pune uleiul la încins, după care se adaugă ceapa și prazul. Se pune puțină sare și se călesc timp de 5 minute, după care adăugăm roșiile decojite și tăiate cubulețe. Se pun piperul și foile de dafin, se amestecă și se adaugă apă cât să acopere prazul. Se lasă la fiert cu capac, timp de 15 minute, după care se adaugă și măslinele.

Se pune din nou capacul și se mai lasă să fiarbă 10 minute. La final, adăugați o linguriță de zahăr, pentru a balansa gustul acid la roșiilor. Amestecați și mai lăsați pe foc până când lichidul din vas a scăzut. Opriți focul, adăugați pătrunjel proaspăt tocat și zeamă de lămâie după gust. Mâncarea de praz cu măsline este gata și poate fi savurată atât caldă, cât și rece. Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe