Cum se face ciorba ucraineană, cu varză și sfeclă roșie. O vei încerca mereu în sezonul rece

Stan Filon 02.03.2022, 08:13
Cum se face ciorba ucraineană, cu varză și sfeclă roșie. O vei încerca mereu în sezonul rece

Astăzi vă prezentăm o rețetă delicioasă, care va fi adorată atât de adulți, cât și de copii. Vă vom spune pas cu pas cum se face ciorba ucraineană, unde vedetele sunt varza și sfecla roșie. Este o rețetă destul de ușoară, mai ales dacă veți urma instrucțiunile noastre pas cu pas. Cu siguranță trebuie să puneți bine rețeta, deoarece vă veți îndrăgosti de această ciorbă și o veți găti de multe ori de-acum încolo.

Rețetă de ciorbă ucraineană cu varză și sfeclă roșie – Ingrediente

  • 500 g
  • Carne de porc
  • 3 bucăți
  • Cepe
  • 2 bucăți
  • Cartofi
  • 1 bucată
  • Morcov
  • 1 bucată
  • Ardei gras
  • 2 bucăți
  • Sfeclă roșie
  • 500 g
  • Varză
  • 50 ml
  • Ulei rafinat
  • 2 linguri
  • Pastă de roșii
  • 500 ml
  • Borș acru
  • 1 legătură
  • Pătrunjel
  • 3 bucăți
  • Căței usturoi
  • 0,5 bucată
  • Rădăcină de țelină
  • 2 linguri
  • Sare
  • 200 g
  • Fasole roșie
  • 2 bucăți
  • Frunză de dafin

Într-o oală mare de 5 litri se pune carnea tăiată bucăți mici, alături de o jumătate de ardei gras, rădăcina de țelină și 1 ceapă. Se adaugă aproximativ 3 litri de apă curată și două frunze de dafin. Așteptăm până începe să fiarbă, apoi începem să strângem spuma de deasupra cu o lingură sau spumieră. După această etapă, se lasă focul mic, se acoperă cu capacul se lasă la fiert timp de două ore.

Reteta de ciorba ucraineana cu varza si sfecla rosie
Reteta de ciorba ucraineana cu varza si sfecla rosie

Varza se taie în bucăți mici

În acest timp, ne apucăm de cealaltă parte importantă a rețetei de ciorbă ucraineană. Decojim și spălăm legumele, cartofii, morcovul, 2 cepe, jumătate ardei, 2 sfecle roșii, varza, pătrunjelul și usturoiul. Se fierbe separat fasolea și se scurge de apă, apoi tăiem celelalte legume. Varza se taie în bucățele mici, cartofii îi facem cubulețe mici, morcovii îi tăiem î rondele, iar jumătatea de ceapă și ardeiul le tăiem julien.

După ce a fiert carnea, scoatem totul din oală. Carnea o păstrăm, iar legumele le aruncăm. În locul lor punem legumele proaspăt tăiate. Când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați 30 min.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

În acest timp încălzim ulei într-o tigaie, adăugăm 1 ceapă tăiată cubulețe mici, iar când se rumenește puțin punem pasta de tomate, se amestecă și se mai călește două minute, după care se adaugă sfecla roșie dată prin răzătoare medie și se mai sotează timp de 15 minute la foc mic.

Au trecut cele 30 de minute, legumele din cratița cu ciorbă au fiert, așa că adăugăm fasolea fiartă, bucățile de carne și amestecul de sfeclă sotată din tigaie. Se adaugă sarea, borșul acru după gust. Amestecăm bine și lăsă să fiarbă totul timp de 5 minute la foc mic. Între timp, pentru un gust deosebit al acestui preparat ucrainean tocăm pătrunjelul, o jumătate de ceapă și se pisează usturoiul. Adăugăm totul în oala cu ciorbă, se amestecă bine și se închide focul. Se lasă oala acoperită timp de 20 de minute, după care se poate servi. Se servește cu smântână și vă spunem poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...