Cum se face accesul în sălile de fitness de la 15 iunie. Ultimele măsuri anunțate azi

Diana Radu / 10.06.2020, 15:09
Cum se face accesul în sălile de fitness de la 15 iunie. Ultimele măsuri anunțate azi

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că sălile de fitness se vor redeschide după data de 15 iunie, însă vor trebui să respecte o serie de măsuri stricte. Iată ce măsuri se vor lua pentru respectarea distanțării sociale!

Ce reguli se vor impune în sălile de fitness de la 15 iunie

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe a explicat că pentru a evita supraaglomerarea și pentru a menține distanțarea socială, accesul în sălile de fitness se va face doar pe bază de programare telefonică sau online. Fiecare persoană va avea alocată o suprafață de șapte metri pentru desfășurarea activității sportive. În cazul activităților de grup, precum aerobic, suprafața alocată fiecărei persoane va trebui să fie de 10 metri.

 

sali de fitness, reguli, 15 iunie
Ce reguli se vor impune în sălile de fitness de la 15 iunie

O altă regulă care va trebui implementată de administratorii sălilor de fitness este triajul epidemiologic, precum și termometrizarea persoanelor care vin la sală, pentru a nu pune în pericol sănătatea celorlați participanți.

„Triajul epidemiologic este obligatoriu și trebuie realizat de cel care administrează sala. Termometrizarea persoanelor care vin la sală este de asemenea obligatorie, cum este la fel și repartizarea fiecărui participant a șapte metri pătrați distanță între ceilalți participanți. Aceste măsuri sunt menite să protejeze sănătatea publică”, a spus ministrul Sportului la Digi 24.

Accesul în vestiare se va face pe rând, iar accesul la duș va fi complet interzis. De asemenea, administratorii sălilor vor mai trebui să pună la dispoziția clienților materiale dezinfectante și să dezinfecteze aparatele de aer condiționat o dată pe săptămână.

La rândul lor, persoanele care vin la sală au obligativitatea de a se dezinfecta pe mâini, precum și aparatele cu care lucrează. În plus, participanții vor trebui să vină de acasă cu propriul prosop. Și nu în ultimul râns, clienții vor trebui să folosească obligatoriu masca de protecție la recepție, dar și în zonele comună, până la intrarea în sală.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI