Cum se fac pastele suedeze. Rețeta e diferită față de ce știai

Nicu Stan 26.01.2022, 19:52

Cum se fac pastele suedeze. Rețeta este diferită față de ce știai, însă este una de-a dreptul delicioasă. Nu strică să faci mai multe decât ți-ai propus, mai ales dacă ai invitați la masă, pentru că sigur vor mai dori câte o porție. Pastele suedeze sunt o rețetă care nu necesită ingrediente scumpe, iar timpul de gătire este unul foarte mic.

Uită de pastele italiene. Cum se fac delicioasele paste suedeze

În afara faptului că se fac repede și ieftin, pastele suedeze pot fi preparate de către oricine, nenecesitând mari înclinații de bucătar. Delicioasele paste suedeze au ca timp de preparare 5 minute, iar timpul de gătire va fi de 10 minute. Astfel, în 15 minute pastele suedeze sunt numai bune de servit.

Pastele suedeze nu sunt doar gustoase, ci sunt și foarte sănătoase, necesitând ingrediente care nu fac rău niciunuia dintre cei ce le vor consuma.

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj

Ingrediente pentru rețeta delicioasă de paste suedeze

-150 g paste scurte
– 1 conservă porumb dulce
– 115 grame de brânza feta
-jumătate de ardei iute (acesta este opțional)
-un sfert de ceapă galbenă tăiată julienne
-1 conservă roșii cuburi
-1 avocado

Mod de preparare pentru gustoasele pastele suedeze

Pastele suedeze sunt un preparat ușor de făcut, extrem de nutritiv și delicios. Rețeta presupune puține ingrediente ca majoritatea preparatelor scandinave.

Prepararea pastelor suedeze începe cu fierberea pastelor. Acestea vor trebui fierte potrivit instrucțiunilor scrise pe pachetul în care sunt ambalate. După ce pastele au fost puse la fiert într-o oală adecvată, într-o tigaie se încinge puțin ulei. În acest ulei se prăjesc ceapa și ardeiul iute.

Cum să condimentezi pastele suedeze astfel încât să nu ai probleme

Când ceapa se înmoaie, prinde o culoare sticolasă, se adaugă roșiile care deja sunt tăiate cuburi. Compoziția cu ceapă, ardei și roșiile cubulețe va trebui condimentată.

Aici fiecare bucătar de ocazie hotărăște cantitățile necesare de sare, piper și zahăr. De asemenea, bucătarul trebuie să țină cont de preferințele celor pe care îi are la masă. Cel mai indicat este ca mâncarea să rămână mai necondimentată, astfel încât fiecare să își pună sare sau piper după propriul lui gust.

Pastele fierte trebuie omogenizate bine cu sosul

După asta, peste ceapă, ardeiul prăjit și conserva de roșii se adaugă la final brânza feta fărmițată, porumbul dulce și avocado.

Acum, tigaia trebuie trasă de pe foc. Toată această compoziție se va amesteca bine cu pastele care au fiert deja și masa este gata. Văd dorim Poftă Bună!!!

Urmăriți Impact.ro și pe