Cum se curăță vopseaua lavabilă. Ingredientul banal care elimină murdăria și petele de pe pereți

Cazacu Alexandru 10.05.2023, 19:48
Cum se curăță vopseaua lavabilă. Ingredientul banal care elimină murdăria și petele de pe pereți

Vopseaua lavabilă este la mare căutare, mai ales în rândul părinților care au copii artiști în devenire, iar aceștia decid să deseneze pereții casei. Ei bine, această vopsea nu este o alegere bună doar în astfel de situații. Este ideală pentru oricine își dorește un finisaj de durată a pereților pe care petele pot apărea oricând. Cum se curăță vopseaua lavabilă, puteți afla în continuare.

Cum se curăță vopseaua lavabilă. Pașii care trebuie urmați înainte de curățarea pereților

Înainte de a ne apuca de spălat pereții pe care a fost aplicată vopseaua lavabilă, trebuie să avem în vedere câteva aspecte. Mai întâi, trebuie să ne asigurăm că avem la dispoziție o soluție de curățare potrivită. Dacă nu dispunem de o soluție specială, putem prepara ingrediente găsite în orice locuință (oțet, bicarbonat de sodiu, amoniac).

Apoi, pregătim toate ustensilele de care avem nevoie, adică o mătură, cârpe moi, curate și uscate, un burete etc. După ce ne-am asigurat că avem toate cele necesare, eliberăm pereții care urmează să fie curățați și mutăm piesele de mobilier. Pentru a nu murdări pardoseala, aceasta trebuie să fie acoperită cu folie de plastic sau cu ziare.

Vezi și Cu ce se curăță mobila lucioasă. Trucul care elimină orice pată fără să o deteriorezi

Înainte de a trece la curățarea peretelui, este important să curățăm praful și murdăria superficială. De menționat este și faptul că, peretele se spală de jos în sus, pentru a evita scurgerile nu vor păta peretele deja umezit.

Cum se curăță vopseaua lavabilă pe uscat

O metodă foarte eficientă de curățare a vopselei lavabile pe uscat se poate face cu ajutorul unui material abraziv. Însă acest material trebuie să fie foarte fin. Șmirghelul trebuie evitat, deoarece va zgâria peretele, indiferent de granulația acestuia.

În acest caz, cea mai bună soluție pentru îndepărtarea petelor este utilizarea unei gume de șters (radieră). Aceasta trebuie să fie de culoare albă și să aibă o textură abrazivă. Cu siguranță veți fi mulțumiți de rezultate obținute.

Cum se curăță vopseaua lavabilă
Cum se curăță vopseaua lavabilă. Câteva trucuri și sfaturi utile pentru pereți strălucitori

Cum se spală pereții dați cu vopsea lavabilă

Soluție cu detergent de vase

Pentru această metodă vom avea nevoie de două cârpe din material textil, moi și curate. Este recomandat ca acestea să fie albe și să nu lase scame. Mai întâi vom pregăti o soluție din apă și detergent lichid de vase. Apoi, umezim o lavetă în soluție și frecați ușor suprafețele pătate.

Vezi și Cu ce se curăță spuma poliuretanică. Cea mai eficientă soluție

După spălare, ștergem rapid cu laveta uscată, deoarece nu trebuie să se scurgă pe perete. Cu această metodă veți reuși să curățați eficient și murdăria din jurul întrerupătoarelor electrice. După fiecare frecare, înainte de a înmuia din nou laveta în soluție, aceasta trebuie clătită cu apă curată.

Cum se curăță vopseaua lavabilă cu bicarbonat de sodiu

Pentru a îndepărta murdăria de pe vopseaua lavabilă, putem face o soluție din apă caldă și bicarbonat de sodiu. Vom avea nevoie jumătate de cană de bicarbonat la aproximativ 4 litri de apă caldă. Cu ajutorul bicarbonatului vom reuși să eliminăm chiar și urmele de creion sau petele de grăsime.

Alte soluții care te pot ajuta la curățarea vopselei lavabile

Într-un vas, amestecăm 4 litri de apă caldă cu o cană de borax și 50 ml de detergent de vase. Spălarea vopselei se va face după cum am menționat anterior.

De asemenea, putem face o soluție din amoniac și detergent de vase. Pentru aceasta vom avea nevoie de 4 litri de apă, o cană de amoniac și 10 ml detergent de vase. Vopseaua lavabilă se curăță eficient și cu oțet. O altă soluție se poate realiza amestecând o cană de amoniac cu jumătate cană de oțet alb, 50 g de bicarbonat și 4 litri de apă călduță. Procedeul de curățare este același.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...