Cum se curăță petele de pe canapea, în funcție de simbolurile de pe etichetă. Ai o singură soluție dacă vezi litera X

Anca Manolica, Coteț Alexandru 30.01.2023, 20:39
Cum se curăță petele de pe canapea, în funcție de simbolurile de pe etichetă. Ai o singură soluție dacă vezi litera X

Atunci când vine vorba de îndepărtarea petelor de pe canapea sau curățarea tapițeriei în mod curent, codurile de curățare a țesăturilor oferă sfaturi valoroase. Așadar, dacă ești indecis în privința produselor de curățenie pe care să le folosești pentru a îndepărta petele rezistente de pe canapea, citește informațiile din acest articol.

Cum se curăță petele de pe canapea, în funcție de simbolurile de pe etichetă

Cele mai multe piese de mobilier noi pe care le cumpărăm vor avea o etichetă aplicată pe platforma (sub perne) canapelei sau scaunului. Eticheta va avea, de obicei, titlul „Instrucțiuni de curățare recomandate”, iar în partea de jos a etichetei vei găsi una sau mai multe litere.

De ce există aceste coduri de curățare? Ei bine, un motiv principal este acela de a ajuta consumatorul să utilizeze un produs de curățare indicat. Un produs greșit ar putea face ca țesătura să se micșoreze sau să se încrețească, de asemenea, ar putea decolora sau crea mai multe pete intense de culoare.

Cum se curăță petele de pe canapea
Cum se curăță petele de pe canapea

Citește și: Cum împrospătezi saltelele și canapelele. Greşeala unei gospodine a devenit virală

Descifrarea codurilor de curățare a țesăturilor și tapițeriilor:

  • W – Dacă găsești acest indicator, ai noroc, deoarece înseamnă că piesa ta poate fi curățată cu apă. Utilizează un detergent pe bază de apă pe țesătură sau tapițerie. De asemenea, poți folosi un curățător cu abur pentru țesături pentru a îndepărta murdăria și petele. Atenție, acest simbol nu înseamnă că țesătura este sigură pentru mașina de spălat.
  • S – Dacă găsești acest simbol înseamnă că aceasta trebuie să fie curățată cu solvenți de curățare (doar curățare uscată) și nu va reacționa bine dacă se aplică apă pe ea. Așadar, folosește un produs de curățare pe bază de solvenți pentru a îndepărta petele și evita acumularea de murdărie.
  • S/W – Acest cod înseamnă că se poate folosi o combinație de solvenți de curățare uscată și apă. Nu este des întâlnit și, de multe ori, este mai bine să îi lași pe profesioniști să curețe. Dacă acest lucru nu este în „buget”, pune canapeaua cu codul S/W în zonele cu trafic redus și curăță petele cât mai repede posibil înainte ca acestea să se „instaleze”.
  • WASH – Spală țesătura în mașina de spălat, în apă rece, la o funcție delicată. Usucă la aer sau la uscător la o temperatură scăzută.
  • X – Este permisa doar folosirea aspiratorului

Citește și: Cum cureţi canapeaua cu ţuică. Scoate mirosurile neplăcute imediat

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...