Cum se curăță mașina de spălat cu bicarbonat de sodiu. Trucul este uimitor

Andreea Bisinicu 29.09.2020, 09:17
Cum se curăță mașina de spălat cu bicarbonat de sodiu. Trucul este uimitor

Tu știai asta? Are proprietăți extraordinare și poate fi folosit la multe lucruri, în gospodărie. Cum se curăță mașina de spălat cu bicarbonat de sodiu. Durează doar cinci minute.

Cum se curăță mașina de spălat cu bicarbonat de sodiu

Deja ne-am obișnuit cu faptul că bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele ingrediente indispensabile într-o gospodărie. Fie că îl presari în prăjituri, fie se folosește pe post de balsam de păr, deodorant natural sau previne apariția acneei, bicarbonatul de sodiu te ajută să cureți și mașina de spălat.

Da, ai citit bine! Adio mirosuri neplăcute și depuneri de calcar, cu trucul ăsta vei scăpa de toate problemele!

Cum se curăță mașina de spălat cu bicarbonat de sodiu. Trucul este uimitor
Cum se curăță mașina de spălat cu bicarbonat de sodiu. Trucul este uimitor

Secretul este să pui în cuva mașinii de spălat o cană cu oțet. Apoi, pornește mașina la 90 de grade și las-o să spele în gol. Oprește-o după câteva minute și las-o o oră cu ușa deschisă. Când speli 3,5 kg de rufe, adaugă în compartimentul pentru detergent patru pliculețe de sare de lămâie. Ea ajută la îndepărtarea ruginei, dar și pentru împrospătare și igienizare.

Dacă asta nu te-a convins, atunci un alt truc este să încălzești un litru de oțet pe care mai apoi să-l torni în cuvă. Peste amestec se adaugă un pliculeț de bicarbonat de sodiu. Pornește mașina la un program scurt la o temperatură maximă.

La ce se mai poate folosi bicarbonatul de sodiu

De-a lungul timpului, bicarbonatul de sodiu a fost folosit în diverse trucuri de frumusețe. Cel mai simplu este cel în care îl aplici sub formă de mască, pentru a reduce excesul de sebum secretat de pielea feței. Dacă eşti pasionată de tratamente şi măștile naturale, făcute în casă, trebuie să încerci asta neapărat.

Trucuri de frumusețe cu bicarbonat de sodiu
Trucuri de frumusețe cu bicarbonat de sodiu

Amestecă o linguriţă de bicarbonat de sodiu cu o linguriţă de ulei de cocos şi masează-te bine pe faţă. Dacă ai tenul foarte gras, încearcă să îţi prepari o mască de exfoliere doar din bicarbonat de sodiu şi apă. Foloseşte masca asta o dată pe săptămână şi îți garantăm că tenul tău va fi curat și strălucitor.

Bicarbonatul de sodiu te ajută să scapi de punctele acelea negre, care sunt tare inestetice. Cum procedezi? Dizolvă o linguriţă de bicarbonat de sodiu în jumătate de linguriţă de apă caldă, astfel încât să obţii o pastă groasă. Întinde-o cu grijă pe zonele cu probleme şi las-o să se usuce 5-10 minute. Clăteşte cu apă călduţă.

Poți folosi bicarbonatul de sodiu pe post de deodorant natural. Dacă te irită antiperspirantele din comerț, tapotează pielea subrațului cu bicarbonat de sodiu aplicat pe o cotonetă. Substanța te protejează împotriva mirosului neplăcut.

Urmăriți Impact.ro și pe