Cum se comportă mulți români în carantină: „Scuipă și înjură personalul care le aduce mâncarea”

Redacția IMPACT 05.04.2020, 11:28
Cum se comportă mulți români în carantină: „Scuipă și înjură personalul care le aduce mâncarea”

Românii care sunt suspecți de infectare cu noul coronavirus sunt dispuși în spații de carantină speciale pentru a fi tratați și pentru a le stimula organismul să lupte cu boala. Însă, în spațiile comune de carantină, nu toți românii par să (mai) respecte regulile de bun simț.

Nereguli de comportament în spațiile de carantină din București

Comportamentul necivilizat al unor români care au fost dispuși în carantină este confirmat prin declarațiile lui Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, care spune că cei dispuși în locurile de carantină din București nu au o atitudine corespunzătoare. Mai exact, nu respectă izolarea în sine, recurg adesea la scandal, și, mai mult, distrug spațiile special amenajate.

Mulți romni nu respectă izolarea, recurg adesea la scandal, și, mai mult, distrug spațiile special amenajate. Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu
Mulți romni nu respectă izolarea, recurg adesea la scandal, și, mai mult, distrug spațiile special amenajate. Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Aurelian Bădulescu îi numește oameni cu o „calitate prostă”, potrivit unor relatări transmise la Antena 3.

„Sunt situații la nivelul centrelor de carantină, situații dată de calitatea proastă a persoanelor care vin înapoi în țară după mai mult de 5 și 6 ani sau 5-6 luni, și nu înțeleg să se adapteze la situația în care se află în România.

Sunt plini de tot felul de pretenții nejustificate, au o atitudine care lasă de dorit, mergând până la aceea de a distruge camerele de hotel și având o atitudine necuviincioasă față de cei care le dau masa și îi îngrijesc pe perioada carantinei”, a explicat viceprimarul.

Aurelian Bădulescu aduce în atenție un aspect legat de persoanele întoarse din Marea Britanie, cu precădere din regiune Angliei și dispuse în carantină, în România. Despre acestea, viceprimarul municipiului București spune că se arată îngrijorat, în contextul în care a sesizat nereguli de comportament mai mari comparativ cu alte persoane dispuse în carantină.

„Noi avem persoane carantinate de acum 3 săptămâni, aceste probleme au venit la cei care au venit din Anglia – probabil că acolo libertatea este mult mai mare și au înțeles-o foarte greșit.

Nu mi se pare normal să te apuci să distrugi, să scuipi ți să înjuri personalul care îți aduce mâncarea”, a mai adăugat Aurelian Bădulescu, în cadrul unei emisiuni.

Pandemia în cifre

În România, au fost confirmate, în ultimele 24 de ore alte 430 de noi cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV-2, ceea ce aduce numărul total de îmbolnăviri la 3.613. Numărul de persoane dispuse în carantina instituționalizată este de 15.252 de persoane. Alte 113.449 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. Bilanțul deceselor urcă la 146, iar cel al persoanelor vindecate la 329.

Urmăriți Impact.ro și pe