Cum se cer bani de la părinți în grădinițele de stat. Primarul Sectorului 6 a dezvăluit noua metodă

Ioana Bucur, Alexandrina Toader 08.09.2021, 23:10
Cum se cer bani de la părinți în grădinițele de stat. Primarul Sectorului 6 a dezvăluit noua metodă

Primarul Sectorului 6 a dezvăluit o realitate cu care se confruntă sau s-au confruntat, cel puțin o dată, cei care au copii mici. Edilul a povestit cum se cer, mai nou, bani de la părinți în grădinițele de stat.

O practică fără moarte. Ciprian Ciucu a povestit cum se cer bani de la părinți în grădinițele de stat

Primarul Sectorului 6 a lansat un apel către locuitorii care au fost puși în situația de a da bani la grădinițele de stat la care au copiii înscriși. Primarul a dat un exemplu recent, unde chiar directoarea unității a cerut „chetă” de la părinți, în cadrul unei ședințe, motivând că „primarul a tăiat banii”.

Ciucu a anunțat că anul acesta a alocat pentru educație în jur de 140.000.000 lei, „o sumă enormă”.

„Fapt adevărat: la Grădiniţa nu. xx din Sectorul 6 ieri a fost şedinţă cu părinţii, directoarea a solicitat părinţilor mult mai mulţi bani decât anul trecut. Interesant este că la nemulţumirea părinţilor, directoarea a răspuns că primarul este vinovat că a tăiat banii şi nu mai are nici bani pentru paza…

Hai să ne înţelegem: am alocat educaţiei pe anul acesta cca. 140.000.000 lei. Suma suficientă pentru 63 unităţi de învăţământ. O suma enormă! Dacă din aceşti bani Administraţia Şcolilor S6 şi directorii de şcoli nu pot administra şcolile în condiţii mai mult decât decente şi se apucă să facă chetă prin părinţi, au cu toţii o problemă mare. Mare, mare”, a scris, miercuri seară, pe pagina sa de Facebook, Ciprian Ciucu.

Cum se cer bani de la părinți în grădinițele de stat
Mesajul postat de Ciprian Ciucu

„Stau pe un buget fabulos!”

Primarul Sectorului 6 subliniat că a delegat toate competențele pe domeniul educațiie viceprimarului USR și i-a alocat și un „buget imens” pe care să îl planifce și monitorizeze, aici intrând și achizițiile. Ciucu a mai spus că nu concepe ca în timpul mandatului său să se mai practice cheta.

„Am delegat competenţele (full, că să nu fie discuţii) pe domeniul educaţiei viceprimarului USR şi i-am alocat un buget imens pe care trebuia să îl planifice şi monitorizeze, inclusiv achiziţiile!

Nu vreau să aud că pe mandatul meu se continuă practica cu cheta! Mai ales că stau pe un buget fabulos! Şi apoi directorimea să mai şi mintă părinţii că „a tăiat primarul banii”! Vă rog să îmi semnalaţi personal dacă mai sunt şcoli/grădiniţe unde se face chetă la iniţiativa directorilor”, a mai scris primarul.

Ciprian Ciucu a precizat, de asemenea, că Administraţia Şcolilor a redus paza în 2019 când s-a introdus un sistem de securitate, decizie pe care o va reevalua.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...