Cum se aleg corect bananele la magazin. Detaliile de care trebuie să ținem cont

Iancu Andreea 10.01.2021, 10:10
Cum se aleg corect bananele la magazin. Detaliile de care trebuie să ținem cont

Bananele reprezintă unul dintre alimentele apreciate de către români datorită gustului dulce și beneficiilor pe care le oferă din punct de vedere nutritiv. În timp ce fiecare dintre noi are anumite preferințe când vine vorba despre aspectul fructului, puțini cunosc cu adevărat cum se aleg corect bananele și care este criteriul după care trebuie să ne ghidăm atunci când mergem la cumpărături. Iată ce spun specialiștii în privința bananelor verzi, galbene sau cu pete maroni.

Cum se aleg corect bananele. La ce trebuie să fii atent în magazin

Bananele pot fi integrate cu succes într-un mic dejun sănătos foto - Pexels
Bananele pot fi integrate cu succes într-un mic dejun sănătos
foto – Pexels

Părerile sunt împărţite atunci când vine vorba de aspectul bananelor. Unii le preferă pe cele verzi, iar alţii le preferă pe cele negre, foarte coapte. Regula este destul de simplă cele verzi sunt mai crude, iar cele negre sunt coapte deja.  Oricum ar fi bananele sunt bogate în vitamine, minerale şi fibre. Medicii, însă, ne recomandă să le alegem pe cele care conţin mai puţine toxine.

Citește mai multe pe stiridinlume.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...