Cum scoți sâmburii cireșelor și vișinelor dacă nu ai un instrument special. Trucul simplu care îți ușurează munca

Badea Violeta 21.06.2022, 09:57
Cum scoți sâmburii cireșelor și vișinelor dacă nu ai un instrument special. Trucul simplu care îți ușurează munca

Tocmai ai adus acasă o plasă de cireșe sau de vișine de la piață și abia aștepți să prepari o plăcintă delicioasă sau chiar să încerci o rețetă de dulceață sau de gem. Dar mai întâi, trebuie să scoți sâmburii fructelor, iar asta poate fi o adevărată provocare. Nu îți face griji, există câteva metode simple pe care le poți folosi. Nu o să-ți vină să crezi cât de ușor este!

Cum să elimini sâmburii cireșelor și vișinelor fără un instrument special

Cele trei metode de mai jos sunt extrem de simple. Așa vei scoate sâmburii cireșelor și vișinelor fără un instrument special. Fiecare tehnică necesită o unealtă proprie pe care deja o ai în sertarul din bucătărie. Ai grijă, însă, să alegeți cireșe și vișine proaspete și coapte. Clătește-le cu apă rece, apoi lasă-le să se usuce și îndepărtează-le codițele.

Metode prin care poti scoate samburii cireselor si ai visinelor
Metode prin care poti scoate samburii cireselor si ai visinelor
  • Metoda cu acul de siguranță

Pentru această metodă, ai nevoie de un ac de siguranță pe care să-l introduci în cireșe sau în vișine și apoi să-l răsucești pentru a scoate sâmburii.

Vei avea nevoie de câteva fructe pentru a te obișnui. Ai răbdare, experimentează puțin pentru a prinde mișcarea de răsucire care funcționează cel mai bine pentru tine.

  • Metoda cu bețișorul

Pentru această procedură, vei avea nevoie de un pai sau un bețișor. Tot ceea ce trebuie să faci este să introduci instrumentul pe care l-ai ales în capătul tulpinii cireșei și să-l împingi până când sâmburele iese pe partea cealaltă.

Folosește și o sticlă cu o deschidere îngustă, cum ar fi o sticlă de bere sau de vin, pentru o versiune ceva mai ordonată a acestei metode. Pur și simplu, așează cireașa pe deschiderea sticlei, cu gaura tulpinii orientată în sus. Apasă cu bețișorul, iar sâmburele va ajunge în sticlă.

  • Metoda prin strivire

Așează fructele pe un tocător de lemn și acoperă-le cu o foaie de copt. Utilizează un ciocan de lemn pentru a le presa ușor, cu grijă să nu le zdrobești și să iasă tot sucul din ele.

Este suficient să fie doar puțin strivite și sâmburii vor ieși imediat. Astfel, vei reuși să scapi de sâmburi mult mai rapid, însă metoda este utilă doar dacă faci gem sau compot.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...