Cum scapi imediat de deochi. Descântece puternice pentru ochiul rău

Ana Anitoiu, Mirabela Năstase 22.07.2021, 23:53
Cum scapi imediat de deochi. Descântece puternice pentru ochiul rău

Dacă obișnuiești să te simți rău brusc după ce te întâlnești cu unele persoane sau pur și simplu după ce ieși la plimbare sau mergi la un eveniment este bine să știi cum scapi de deochi. Iată câteva descântece puternice pentru a-ți reveni în cel mai scurt timp.

Cum scapi de deochi repede. De cine să te ferești

În credința populară, deochiul este descris ca un furt de energie. Este suficientă o privire aruncată cu invidie, răutate sau chiar admirație de către anumiți oameni pentru ca o persoană să înceapă să se simtă rău, cel mai adesea să acuze o durere puternică de cap sau de stomac, valuri de căldură în tot corpul și transpiraţie.

Această superstiție nu este specifică doar românilor, ci se întâlnește în toată lumea, inclusiv în rândul oamenilor cu înaltă educație. Se spune că persoanele care tind să deoache sunt cele care au ochii albaştri, verzi sau negri, cele care au sprâncenele unite, sau oamenii care au ochii mari ori, dimpotrivă, foarte mici, și oamenii urâţi, cu o privire aspră.

Cum scapi imediat de deochi. Descantece puternice pentru ochiul rau
O tanara care se confrunta cu o durere de cap

Descântece puternice pentru deochi. Cea mai scurtă rugăciune

Tot în popor se spune că unele persoane au harul de a dezlega un deochi. Totuși, există unele descântece puternice pe care le poate încerca oricine împotriva ochiului rău. Iată care este cea mai scurtă rugăciune pentru a alunga starea proastă generată de așa-zisul furt de energie:

”Harul Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, cel dat Sfinţilor Săi Ucenici şi Apostoli, zicând: pe bolnavi mâinile veţi pune şi bine le va fi, şi printr‑înşii este dat şi nouă nevrednicilor slujitorilor Săi, acest har, prin mine smeritul şi nevrednicul preot, să te tămăduiască pe tine,

fiule şi fratele nostru cel duhovnicesc de toată boala şi neputinţa sufletească şi trupească ce te‑a cuprins, şi să te dăruiască Bisericii Sale întreg, cinstit, sănătos, îndelungat în zile, bine umblând şi făcând poruncile lui Dumnezeu, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.”

Cum scapi de deochi. Rugăciune

Printre posibilele descântece puternice pentru deochi se mai numără o rugăciune ceva mai lungă decât prima. Dacă vrei să știi cum scapi de deochi foarte repede, este bine să o ai la îndemână și pe aceasta pentru situațiile în care este posibil să apară furtul de energie.

”Stăpâne Dumnezeul nostru, Împăratul veacurilor, Cel atotputernic şi atotţiitor, Care faci toate şi Însuţi le schimbi cu voia Ta; Cel ce cuptorul cel de şapte ori încins şi văpaia cea din Babilon ai prefăcut-o în rouă şi pe sfinţii trei tineri neatinşi ai păzit; Doctorul şi tămăduitorul sufletelor noastre, mântuirea celor ce nădăjduiesc în Tine, Ţie ne rugăm şi Ţie cu umilinţă cerem: depărtează, înlătură, izgoneşte toată lucrarea diavolească, toată calea şi toată vrăjmăşia satanei, privirea cea rea, nesăţioasă şi pizmaşă a ochilor celor făcători de rele a oamenilor pizmaşi, de la robul Tău (Numele).

Şi fie ca din frumuseţe sau pentru putere, ori din întâmplare sau din pizmă şi răutate, i-a venit lui această neputinţă, Însuţi, Iubitorule de oameni Stăpâne, tinde mâna Ta cea tare şi braţul Tău cel atotputernic şi înalt şi cercetează această zidire a Ta şi-i trimite înger de pace, stăpânitor şi păzitor sufletului şi trupului,

care să gonească şi să stârpească de la ea tot sfatul rău, toată pizma şi deochiul făcător de stricăciune al oamenilor răi, ca, izbăvită fiind cu puterea Ta, să-Ţi cânte Ţie cu mulţumire: Domnul este ajutorul meu, şi nu mă voi teme de ce-mi va face mie omul. Și iarăşi: nu-mi va fi frică de rele, pentru că Tu cu mine eşti; că Tu eşti Domnul puterii mele, Cel tare şi stăpânitor, Domnul păcii, Părintele veacului ce va să fie.”

Este bine să înveți sau să ai pe telefonul mobil sau într-un bilețel una dintre aceste rugăciuni atunci când mergi la o petrecere sau la un alt eveniment la care poți cunoaște oameni noi sau poți întâlni persoane care nu îți transmit o energie pozitivă ori pe care le știi invidioase în general. În acest fel, poți să scapi de deochi foarte repede, fără să trebuiască să înduri starea de rău pentru mult timp, până când ajungi la cineva care îți poate spune un descântec. Vezi și ce descântece împotriva deochiului foloseau bătrânii, AICI!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...