Cum scapi definitiv de praful din casă. Cu ce trebuie să ştergi mobila

Badea Violeta 14.12.2021, 16:57
Cum scapi definitiv de praful din casă. Cu ce trebuie să ştergi mobila

Ai observat că oricât de multă curățenie ai face în casă tot nu reuşeşti să scapi de praf? Ei bine, afla că noi am găsit soluția pentru a scăpa de această problemă. Secretul este să ții cont de câteva sfaturi utile. Vei vedea că locuința ta va rămâne igienizată pentru o lungă perioadă de timp. Până la urmă nimic nu se compară cu parfumul acela de proaspăt, imediat după ce ai făcut curat în casă.

Soluția care te scapă de praful din casă

Păstrarea locuinței curate și fără praf este o sarcină extrem de dificilă, mai ales dacă ai și un animal de companie. Praful vine din multe surse și este format din particule cu impurități ce plutesc prin atmosferă.

Celule moarte de piele, scame, fibre de țesături minuscule sunt transportate pe cel mai firav curent de aer și ajung pe canapeaua, draperiile sau mobilierul nostru.

Dacă te-ai săturat de praful din casa ta este timpul să iei anumite măsuri. Primul sfat este acela de a aspira foarte bine covoarele.

Un alt secret este acela de a nu intra încălțat în casă. Praful se așterne pe orice obiect din locuință dar mai ales pe jos, în pluşul covoarelor.

De asemenea, specialiștii recomandă aspirarea canapelei și a draperiilor săptămânal. În plus, o cantitate semnificativă de praf intră într-o casă din cauza animalelor de companie.

Tocmai de aceea, covoarele trebuie periate cel puţin o dată pe săptămână pentru a îndepărta firele de păr moarte, potrivit cumsa.ro.

Cum scapi de praful din locuinta
Cum scapi de praful din locuinta

Metode de a reduce praful din casă

S-a demonstrat că praful pătrunde în casă și pe ferestre. De aceea, specialiștii spun că este bine să le deschizi doar pe timpul nopții, fiindcă atunci nu este trafic.

Pentru curățarea prafului, aceștia spun că trebuie să foloseşti o cârpă din microfibră. Acest material are capacitatea de a aduna particulele de praf, însă este bine să o cureţi destul de des.

Poți folosi și o cârpă din alt material, însă va trebui să o umezești. Un alt secret este acela de a șterge praful de sus în jos, aşa că cel mai indicat este să începi cu suprafeţele cele mai înalte.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...