Cum scapi de petele de pe haine cu coji de ouă. Truc genial pentru toate gospodinele

Badea Violeta 06.06.2022, 07:51
Cum scapi de petele de pe haine cu coji de ouă. Truc genial pentru toate gospodinele

Ouăle sunt unele dintre cele mai consumate alimente. Acestea sunt extrem de gustoase și hrănitoare. Dar cojile lor? Nu prea. Cojile de ouă sunt ultimele lucruri pe care ai vrea să le mănânci, așa că de cele mai multe ori le arunci la gunoi. De acum înainte ai face bine să te gândeşti de două ori înainte de a face acest lucru. Iată cum poți înlătura petele de pe haine cu coji de ouă!

Cojile de ouă te ajută să elimini petele de pe haine

De cele mai multe ori, cojile de ouă ajung la coșul de gunoi, însă bunicile noastre le prețuiau. Acestea au o varietate de utilizări în casa și grădina ta. De exemplu, cojile de ouă elimină cu succes petele de pe haine. Da, ai auzit bine!

Chiar și atunci când ești o persoană experimentată în arta spălării, se poate întâmpla ca o șosetă roșie uitată în masina de spălat cu albiturile să-ți dea mari bătă de cap. Nu e deloc plăcut să vezi că hainele tale preferate au o culoare trandafirie. Pentru a rezolva aceasta problema, poți apela la cojile de ouă.

Pune câteva într-o oală încăpătoare și adaugă apă. După ce a ajuns la punctul de fierbere, poți pune haina ta preferată. Amestecând ușor, vei observa că în câteva secunde își va recăpăta culoarea de altădată. Ulterior, poți spăla din nou ca de obicei.

Ce poti face cu cojile de oua
Ce poti face cu cojile de oua

Alte moduri în care poți folosi cojile de ouă

  • Fă o cafea mai bună. Adaugă câteva coji de ouă zdrobite și curate în coșul aparatului de cafea, împreună cu cafeaua măcinată. Acestea vor reduce gustul amar și vor face cafea mai dulce.
  • Folosește-le ca îngrășământ. Folosirea cojilor de ouă zdrobite ca îngrășământ pentru roșii este una dintre cele mai simple utilizări ale cojilor de ouă.
  • Îndepărtează dăunătorii din grădină. Zdrobește cojile de ouă uscate într-un robot de bucătărie și așează-le în jurul bazei oricărei plante deranjate de musafiri nepoftiți.
  • Curăță un termos. Este dificil să introduci o perie de curățat pe gâtul îngust al unui termos. Adaugă puțin bicarbonat de sodiu pe fund, toarnă o picătură de detergent lichid pentru vase și pune o mână de coji de ouă zdrobite. Umple-l până la jumătate cu apă caldă. Agită energic, apoi aruncă și clătește bine.
Urmăriți Impact.ro și pe