Cum scapi de mirosul urât din frigider. Doar gospodinele iscusite fac asta

Badea Violeta 07.07.2022, 09:34
Cum scapi de mirosul urât din frigider. Doar gospodinele iscusite fac asta

Dacă ești în căutarea unor soluții pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din frigider, acesta este articolul perfect pentru tine. În rândurile următoare am alcătuit o serie de sfaturi utile pentru a te ajuta să îți păstrezi aparatul curat și proaspăt. Deși pare greu de crezut, un produs pe care cu siguranță îl ai acasă îți va reîmprospăta frigiderul. Iată despre ce este vorba!

Produsul care te ajută să elimini mirosul urât din frigider

Dacă păstrezi mult timp aceeași mâncare în frigider, fără îndoială că, atunci când vei deschide ușa, te va izbi un miros foarte înțepător. Chiar dacă arunci totul și cureți aparatul, duhoarea poate să persiste săptămâni întregi după aceea.

În plus, alimentele care nu s-au stricat pot oferi în continuare un miros care se infiltrează în frigiderul tău. Cum scapi de această problemă? Ei bine, de data aceasta, nu bicarbonatul de sodiu este soluția, ci cafeaua.

Tot ceea ce trebuie să faci este să așezi un vas mic de zaț de cafea pe un raft din frigider, iar acesta va absorbi mirosul cât ai clipi, la fel cum face și ingredientul menționat anterior.

Dar, spre deosebire de bicarbonatul de sodiu, este că adaugă note subtile de java în aer, ceea ce face ca frigiderul tău să capete un miros foarte plăcut.

Acest lucru este posibil deoarece cafeaua are în compoziție azot, un compus eficient în neutralizarea mirosurilor, notează acasa.ro. Dacă te temi că vei împrăștia cafea prin frigider, poți pune ingredientul într-un mic săculeț de pânză.

Cafeaua te ajuta sa scapi de mirosul neplacut din frigider
Cafeaua te ajuta sa scapi de mirosul neplacut din frigider

Alte metode care te ajută să scapi de mirosul urât din frigider

  • Bicarbonat de sodiu

Așa cum am precizat și mai sus, acest ingredient miraculos te poate scăpa de mirosul neplăcut din frigider. Întinde un strat de bicarbonat de sodiu pe o farfurie și las-o în frigider peste noapte sau până când mirosul din frigider dispare.

  • Cărbunele activ

Cărbunele activ se poate cumpăra din majoritatea magazinelor pentru animale. Întinde un strat de cărbune activ pe fundul unei farfurii, apoi las-o în frigider timp de câteva zile, până când mirosul neplăcut dispare.

  • Ulei esențial

Înmoaie câteva tampoane de vată cu ulei esențial sau extract de vanilie, apoi pune-le în frigider. Lasă-le timp de 24 de ore și mirosul neplăcut va deveni doar o amintire.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...