Cum scapi de mirosul urât din chiuvetă. Trucurile la îndemână pentru a rezolva problema

Andrei Simion 07.01.2023, 00:02
Cum scapi de mirosul urât din chiuvetă. Trucurile la îndemână pentru a rezolva problema

Mirosul urât din chiuvetă poate fi eliminat ușor cu câteva trucuri la îndemână ce implică folosirea unor ingrediente foarte ieftine, pe care cel mai probabil le ai deja în casă. Aplicarea acestor ponturi este extrem de simplă.

Cum poți elimina mirosul urât din chiuvetă

Din cauza reziduurilor sau a mucegaiului ce se pot acumula în țevile de scurgere este posibil să apară un miros neplăcut din chiuveta din bucătărie sau din cea din baie. Când se întâmplă acest lucru, poți rezolva problema numaidecât, aplicând un truc foarte simplu.

Ai nevoie doar de apă fierbinte și de puțin detergent de vase. Tot ce trebuie să faci este să umpli chiuveta cu apă fierbinte, cu dopul pus, și să torni câteva picături din detergentul de vase pe care îl folosești de obicei.

Apoi, trebuie să lași chiuveta așa timp de câteva minute. După aceea, rămâne doar să scoți dopul și să lași soluția să ajungă în țeava de scurgere. Impuritățile ce provocau mirosul neplăcut vor fi îndepărtate în acest fel.

Cum scapi de mirosul urât din chiuvetă. Trucurile la îndemână pentru a rezolva problema
Mirosul neplăcut din chiuvetă poate fi eliminat ușor. Foto: unsplash.com

Alte modalități de a elimina mirosul urât din chiuvetă

O altă metodă prin care poți elimina mirosul urât din chiuvetă este să folosești o soluție specială, pe care o poți pregăti acasă. Trebuie doar să amesteci bicarbonat de sodiu cu oţet şi apă fiartă sau bicarbonat de sodiu şi ulei esenţial.

Pentru prima variantă trebuie să folosești 250 de grame de bicarbonat de sodiu și 500 de mililitri de oţet şi să lași amestecul la o parte timp de două minute. Apoi, trebuie să torni și apă fiartă.

Dacă preferi varianta cu uleiuri esenţiale, trebuie să torni în scurgere o cană de bicarbonat de sodiu. După două minute, este necesar să adaugi câteva picături de ulei esenţial de eucalipt, ceai sau mentă. După mai bine de o oră sau chiar după o noapte, poți da drumul la apă fierbinte.

Încă o metodă este să folosești oțet fierbinte. Mai exact, trebuie să fierbi o cană cu oțet în trei litri de apă și să torni amestecul în scurgerea chiuvetei.

Urmăriți Impact.ro și pe