Cum să tragi un pui de somn mai odihnitor. 3 trucuri de la experți

Beatrice Dumitru 14.03.2023, 13:28
Cum să tragi un pui de somn mai odihnitor. 3 trucuri de la experți

După o noapte grea, în care nu ai dormit sau după o zi lungă și obositoare, nimic nu este la fel de bun ca un pui de somn. Se știe că somnul suficient protejează sănătatea mintală și sănătatea fizică și crește calitatea vietii. De aceea, experții îți spun cum să tragi un pui de somn mai odihnitor.

Cum să tragi un pui de somn

Dormitul în timpul zilei, atunci când ajungem adulți, devine un lux pe care ni-l permitem doar rareori. Sunt multe articole care spun că un pui de somn este bun în timpul zilei, în timp ce altele susțin că nu este indicat. Și experții susțin că somnul ar putea fi, în unele situații, un semn al unei probleme de sănătate.

Dacă există simptome de alte afecțiuni și nu puteți rezista dacă nu trageți un pui de somn în mod regulat, este recomandat să vă adresați medicului pentru a afla dacă aveți vreo problemă, susține dr. Erin Flynn-Evans, consultant al Academiei Americane de Medicina Somnului. În schimb, un pui de somn ocazional est foarte bun și chiar benefic în anumite situații.

Cum să tragi un pui de somn mai odihnitori. 3 trucuri de la experți

Trei sfaturi pentru un pui de somn odihnitor

Un mediu bun pentru somn

Dacă încercați să dormiți într-o cameră puternic luminată și există zgomot, nu veți avea parte de un pui de somn de cea mai bună calitate, spune dr. Flynn-Evans, sugerând, în schimb, un mediu de somn rece, întunecat și liniștit.

Nu planifica nimic imediat după un pui de somn

Asigură-te că atunci când te trezești nu ai foarte multe angajamente majore pentru că există acest fenomen numit inerție în somn, care este procesul de trezire. Este acea stare de amețeală pe care o simți imediat după ce te trezești. Acest lucru poate fi deosebit de derutant atunci când te trezești din somn și poate dura până la două ore pentru a ajunge la vigilența deplină, potrivit dr.Flynn-Evans, citat de MSN.

Încearcă mai întâi puțină cofeină

A consuma puțină cofeină și apoi a trage un pui de somn poate părea că nu e indicat, dar cofeina începe să-și facă efectul după aproximativ 20 de minute și atenuează senzația de somn, a explicat specialistul. Deci, dacă intenționați să trageți un pui de somn de 20 până la 45 de minute, beți puțină cofeină înainte de a ațipi, pentru a vă trezi cu mai multă energie. Expertul spune că 50 mg de cofeină ar trebui să fie tot ce ai nevoie și este echivalent cu o ceașcă de ceai sau o ceașcă slabă de cafea.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...