Cum să ții aprinsă instalația din brad fără să consumi mult curent. Trucul simplu care te ajută să faci economie

Badea Violeta 08.12.2022, 12:15
Cum să ții aprinsă instalația din brad fără să consumi mult curent. Trucul simplu care te ajută să faci economie

În această perioadă, bradul de Crăciun este nelipsit din orice locuință. Fie că alegem unul natural, fie că alegem unul artificial, cert este că bucuria împodobirii bradului este una impresionantă. Globulețele colorate și luminițele strălucitoare ne umplu sufletul de bucurie, dar, din păcate, ne încarcă și factura la curent. Totuși, există un truc care te poate ajuta să faci economie. Iată despre ce este vorba!

Trucul banal prin care reduci consumul de curent pentru instalația din brad

Nu există Crăciun fără brad în locuință, la fel cum nu există brad de Crăciun fără globuri și instalație. Din păcate însă, acesta din urmă consumă destul de mult curent, astfel că poate să-ți crească factura fără ca tu măcar să-ți dai seama.

La o medie de 0,456 wați pe bec, instalația de brad clasică consumă în total 292,6 wați, circa 0,29 kilowati timp de 372 de ore. Prin urmare, totalul final pe care îl vei avea de achitat pe factură va fi de 109 kWh.

În schimb, dacă alegi o instalație cu LED, aceasta va consuma între 5-10 wati pe oră, ceea ce indică un consum mult mai mic de energie. Dacă o folosești timp de o lună de zile, circa 10 ore pe zi, instalația cu LED ar putea consuma doar 2,25 kWh.

Citește și Cât costă bradul de Crăciun anul acesta. Zeci de mii de pomi, scoși la vânzare de Romsilva. Trucul știut de specialiști ca să îl alegi pe cel potrivit!

Brad de Craciun
Brad de Craciun

Motivul pentru care se împodobește bradul de Crăciun

Decorarea bradului de Crăciun poate fi cel mai mare semn de intrare în spiritul sărbătorilor. Dar de unde a pornit această tradiție, de ce aducem brazii în casele noastre, de ce îi acoperim cu luminițe și ghirlande și le punem o stea în vârf? Iată cum a început totul.

Pomul de Crăciun a fost decorat pentru prima dată în secolul al XVI-lea în Germania. Din cauza lipsei de lemn în timpul iernii, oamenii aduceau în casele lor copaci cu frunze veșnic verzi sau stivuiau grămezi de lemn în formă de piramidă, înainte de a le decora cu pini și lumânări, ca o amintire a primăverii care urma să vină.

Principalul reformator protestant, Martin Luther, se crede că a fost primul care a adăugat lumânări în bradul său. Legenda spune că îi plăceau stelele care străluceau iarna printre copacii veșnic verzi și a decis să refacă scena pentru familia sa.

A adus un brad în camera principală a casei sale și l-a decorat legând de el lumânări aprinse. Se crede că germanii au reprodus apoi ideea sa în casele lor, în preajma Crăciunului.

Cum a devenit o tradiție globală

La începutul anilor 1800, bradul de Crăciun era considerat un simbol păgân și nu era folosit de puritanii și creștinii americani. Coloniștii germani din Pennsylvania au fost primii care și-au prezentat tradiția bradului german în 1835, dar acesta nu a fost adoptat în tradiția din Marea Britanie și America decât peste un deceniu.

Se crede că regina Victoria a avut un impact semnificativ asupra apariției pomilor de Crăciun în Marea Britanie. În 1846, aceasta a fost fotografiată în jurul unui pom de Crăciun împreună cu soțul ei și cu unii dintre copiii săi, de către Illustrated London News.

Se crede că acesta este anul în care a început fenomenul global, deoarece Victoria a fost un monarh popular în Marea Britanie și pe coasta de est a Americii, inclusiv la New York.

Citește și Locul în care trebuie așezat bradul de Crăciun pentru a aduce noroc în casă. Regulile Feng Shui care atrag prosperitatea!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...