Cum să-ți protejezi corect mașina în sezonul de iarnă. Sfaturi esențiale pentru toți șoferii

Mihai Roșoiu 16.11.2020, 19:13
Cum să-ți protejezi corect mașina în sezonul de iarnă. Sfaturi esențiale pentru toți șoferii

Pentru că anotimpul rece își intră în drepturi tot mai mult trebuie să știi cum să-ți protejezi corect mașina în sezonul de iarnă. Sfaturi esențiale pentru șoferi oferă specialiștii în domeniu. Frigul este un dușman tenace al autoturismelor, iar venirea gerului și a zăpezii sunt un adevărat coșmar pentru mulți conducători auto nepregătiți.

Cum să-ți protejezi corect mașina în sezonul de iarnă. Sfaturi pentru șoferi

Scenele cu șoferii plin de nervi în diminețile geroase sunt deja o obișnuință în România și nu numai. Un motiv suficient pentru a învăța din timp cum să-ți protejezi corect mașina în sezonul de iarnă. Sfaturile sunt esențiale pentru a avea la dispoziție un autoturism funcționabil pe toată perioada anotimpului rece. Regulile de care trebuie să țineți cont nu sunt multe, dar sunt la fel de importante. Orice scăpare ne pot provoca situații delicate, pe care, în mod cert, le urâm.

Cum ne protejam corect masina iarna. Sfaturi esentiale
Cum ne protejam corect masina iarna. Sfaturi esentiale
  • Prima și cea mai importantă regulă cuprinsă în setul de sfaturi date de specialiști e legată de cauciucuri. Cei mai prevăzători conducători auto ne sfătuiesc să „încălțăm” gumele de iarnă încă de la începutul acestei luni. În mod evident, cei mai mulți conducători auto preferă să năvălească la auto-service-uri odată cu apariția primilor fulgi de zăpadă. Sfatul esențial pentru toți șoferii este că paza bună trece primejdia rea. Echipați-vă automobilul cu cauciucuri de iarnă bune. Aderența e esențială în astfel de perioade ale anului.
  • Dacă vrei să știi cum să-ți protejezi mașina în sezonul de iarnă, e bine să ții cont de un alt sfat. Combustibilul. Este de preferat ca pe toată durata anotimpului rece să folosiți carburanți de calitate. Un motor „alintat” cu benzină sau motorină bune, nu te va lăsa la greu, Pentru că frigul le îngreunează și lor funcționabilitatea, combustibilul mai scump și mai bun, devine un aliat de nădejde. Astfel, mai elimini una dintre problemele care ți-ar putea strica ziua și mașina.

Să nu uităm ustensilele de iarnă și de piesele cu probleme

Lista cu sfaturi esențiale pentru toți șoferii mai cuprinde două puncte. La fel de importante și care te vor ajuta să treci mai ușor pentru anotimpul friguros ce bate la ușă.

  • Niciodată nu plecați iarna la drum dacă nu sunteți „blindați” cu accesoriile specifice anotimpului. Indiferent de puterea mașinii, indiferent de încredera pe care o aveți în propriile calități de șofer, nu faceți greșeala de a ignora ustensilele. Cel puțin două raclete trebuie să se afle în autoturismul dumneavoastră. Peria de zăpadă este o necesitate în timpul iernii. Asta ca să nu exagerăm și să spunem că lanțurile, o lopată și săculețul de nisip nu trebuie să lipsească din portbagajul niciunei mașini.
  • Am lăsat la final un sfat important pentru cum să-ți protejezi corect mașina în sezonul de iarnă. Specialiștii în domeniu spun că evenimentele nedorite pot fi evitate cu succes, dacă înainte de a venit gerul și zăpada, dăm o fugă până la auto-service. Aici vedem care dintre piese are o speranță de „viață” limitată. Odată descoperite, piesele ar trebui înlocuite. Ar fi păcat să vă treziți cu probleme de acest gen pe un ger năprasnic. Așa că nu ezitați să schimbați piesele cu probleme pentru un o iarnă fără probleme.

 

Urmăriți Impact.ro și pe