Cum să scapi de acarienii de praf înainte de sosirea iernii. 5 trucuri simple și la îndemâna oricui

Cătălina Burghelea 22.10.2021, 14:02
Cum să scapi de acarienii de praf înainte de sosirea iernii. 5 trucuri simple și la îndemâna oricui

Persoanele alergice la praf sunt invadate de mici creaturi ce nu pot fi vizibile cu ochiul liber. Acarienii de praf se cuibăresc în saltele, perne sau chiar cearșafuri, dacă nu ai grijă să schimbi lenjeria foarte des. Aceste creaturi mici ne pot îngreuna să respirăm corect. Cu toate acestea, este posibil să scăpăm de ei prin diferite trucuri simple și eficiente. Descoperă care sunt, pentru a dormi mai bine și a avea rufe curate.

Scapă de acarienii de praf cu aceste sfaturi simple și eficiente

Sunt în fiecare colț al casei noastre: saltea, perne sau cearșafuri. Acarienii de praf, aceste insecte minuscule, pot trăi mult și bine în patul nostru. Sunt greu de văzut, deoarece au între 0,2 și 0,5 mm lungime. În ciuda dimensiunilor mici, prezența lor în casele noastre afectează calitatea somnului, dar și a respirației. Există peste 50.000 de specii ale acestor organisme. Ele pot provoca, de asemenea, alergii foarte grave. Mediul lor favorabil sunt locurile calde și umede. Din fericire, există metode prin care poți scăpa definitiv de acarienii de praf.

1. Nu-ți face patul imediat ce te trezești

Aceasta va fi o provocare grea pentru persoanele ordonate, dar este o regulă din care au de câștigat. Dacă întinzi pilota imediat ce te-ai dat jos din pat, acarienii se vor înmulți în mediul cald format sub pled. În schimb, expunând lenjeria de pat la aerul proaspăt de afară și la lumina zilei, insectele nu mai apar. Deci, când te trezești, lasă-ți patul nefăcut pentru o clipă și dă la o parte perdelele.

2. Schimbă des cearșaful de pat

Milioane de acarieni pot sta pe salteaua ta. Pe lângă faptul că intră în așternuturi, fecalele lor pot provoca și rinită alergică sau astm. Dincolo de motive de igienă, este esențial să-ți schimbi cearșafurile cel puțin o dată pe săptămână.

Pentru a evita orice risc pentru sănătate, spală această lenjerie la o temperatură ridicată, adică peste 60 ° C. De asemenea, alege materiale precum bumbacul, deoarece aerul circulă mai bine prin ele. Un obicei formidabil de a ține aceste mici organisme departe de casa ta! Există, de asemenea, lenjerii special concepute să fie anti-acarieni de praf, cum ar fi pernele, deosebit de vulnerabile la aceste insecte mici.

Cum sa pastrezi casa luna fara sa faci curatenie. Trucurile pe care le folosesc romancele

3. Aerisește mereu camera

Pe lângă reînnoirea aerului din dormitor, deschiderea ferestrelor în fiecare zi este un obicei important pentru a îndepărta acarienii de praf, dușmanii aerului și ai soarelui. Doar 15 minute pe zi sunt suficiente pentru a aerisi camerele. Dacă ești alergic la aceste insecte mici, ia-ți un dezumidificator. Acest aparat previne umiditatea, climatul ideal pentru acarieni, prin filtrarea aerului. Nu se vor mai putea reproduce.

4. Bagă jucăriile de pluș în frigider

Acest truc pare extrem de ciudat, dar vei înțelege imediat după aceste explicații. Când păstrezi obiecte inerte, acarienii pot rămâne acolo. Pungile, jucăriile, animalele de pluș adăpostesc astfel de organisme, așa că bagă-le la frigider până la 48 de ore, pentru că acarienii urăsc frigul. Este formidabilă ideea!

5. Optează pentru acest amestec de bicarbonat de sodiu

Ce zici dacă încerci acest remediu natural simplu pentru a-ți lua rămas bun de la micile creaturi? Ai nevoie doar de bicarbonat de sodiu, un ingredient de temut pentru acarieni, și ulei esențial de arbore de ceai. Prin amestecarea lor, proprietățile lor antibacteriene vor fi combinate și astfel împiedică reproducerea acarienilor. Pentru a nu strica nimic, vor dispărea și mirosurile neplăcute.

Pentru a face această rețetă, pur și simplu toarnă o lingură de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă și adaugă 10 picături de ulei esențial de arbore de ceai. Toarnă amestecul într-o sticlă cu pulverizator și stropește zonele afectate de aceste organisme mici. Lasă amestecul să acționeze timp de o oră, apoi aspiră această zonă.