Cum să îți cureți televizorul în 2022. Soluția pe care toți românii o au în casă

Badea Violeta 03.11.2022, 16:16
Cum să îți cureți televizorul în 2022. Soluția pe care toți românii o au în casă

Dacă dorești să obții cea mai bună calitate a imaginii de la televizorul tău, este important să îl cureți din când în când. Ai grijă, însă, că majoritatea acestor aparate sunt fabricate din materiale fragile, care se pot deteriora cu ușurință dacă folosești pentru curățare substanțe chimice dure. Iată cum să cureți televizorul tău cu ecran plat fără a-l deteriora.

Cu ce este recomandat să ștergi ecranul televizorului

În momentul în care îți urmărești emisiunea preferată, cu siguranță îți dorești să vezi totul cât mai clar. Dar televizoarele, ca și alte articole electronice, pot atrage praful și pot fi afectate de pete, cum ar fi amprentele copiilor.

Din fericire, curățarea televizorului cu ecran plat este un proces simplu care nu necesită substanțe chimice scumpe. Urmează sfatul nostru și vei fi uimit de rezultat.

Vei avea nevoie de doar trei lucruri, mai exact de o cârpă din microfibră, apă curată și o soluție compusă din oțet alb și apă. Acum tot ceea ce trebuie să faci este să freci ecranul, însă nu apăsa prea tare pe suprafață. Dacă insiști prea mult, ecranul televizorului tău se va deteriora.

Citește și Trucul banal care te ajută să reduci enorm consumul televizorului. Setarea pe care trebuie să o faci pentru a economisi bani la factura de curent!

Cum să îți cureți televizorul în 2022
Cum sa iti cureți televizorul 

Cum mai poți curăța televizorul cu ecran plat

În continuare îți vom prezenta și alte metode prin care poți curăța ecranul televizorului plat. Dacă nu ai la îndemână o cârpă din microfibră, un pămătuf electrostatic funcționează la fel de bine.

Potrivit specialiștilor, aceste ștergătoare de praf folosesc electricitatea statică pentru a atrage praful și scamele, ceea ce le face o modalitate ușoară de a curăța ecranul televizorului fără a-l zgâria.

De asemenea, experții susțin că apa distilată elimină cu succes petele de pe ecranul televizorului. Ia o cârpă nouă, curată, din microfibră și pulverizează puțină apă distilată direct pe cârpă (nu pe ecranul televizorului). Șterge suprafața, urcând și coborând încet.

Dacă cârpa se usucă, mai pulverizează câțiva stropi de apă pe cârpă înainte de a continua. Pulverizează întotdeauna soluția de curățare pe cârpă, nu direct pe ecran. Pulverizarea lichidului pe televizor poate face ca acesta să se scurgă în locuri neașteptate, ceea ce ar putea duce la deteriorări.

Citește și Nu te mai uita la televizor înainte de culcare. Iată ce au descoperit cercetătorii!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...