Cum să gătești corect carnea, legumele și ouăle. Un îndrăgit chef ne învață trucurile sale

Stan Filon 27.11.2020, 09:09
Cum să gătești corect carnea, legumele și ouăle. Un îndrăgit chef ne învață trucurile sale

Un celebru bucătar a explicat că nu doar ingredientele trebuie să fie sănătoase pentru o mâncare delicioasă, ci contează și cum le preparăm. Așadar, degeaba avem cele mai sănătoase ingrediente, dacă nu știm să le combinăm și să le gătim.

Chef Petrișor Tănase te învață cum să gătești corect carnea, legumele și ouăle

Chef Petrișor Tănase a oferit, într-o intervenție la Digi24, mai multe sfaturi în materie de metode de gătit. Acesta ne-a învățat cum să preparăm ouăle și cum să prăjim carnea pentru a ne bucura de toate calitățile ei. În plus, trebuie să știm exact când adăugăm legumele la supă. Contează mult și cum trebuie să fie apa, înainte de a pune carnea pentru supă. În plus, celebrul chef militează pentru grăsimea din mâncare și aportul ei la bunăstarea noastră.

„Discutam cu un medic dietolog despre ouăle prăjite și rumenite la un foc puternic. De regulă, fierbem ouăle în apă clocotită, însă la fel de bine le putem prăji și în puțin ulei. Atunci când preparăm orice, fie că e carne sau orice altceva, putem pune într-o tigaie încinsă bine puțin ulei. Acel strop de ulei nu este atât de dăunător pentru sănătate”, spune bucătarul.

Chef Petrișor Tanase ne invata cum sa preparam corect ouale si carnea
Chef Petrișor Tanase ne invata cum sa preparam corect ouale si carnea

De ce se pune la fiert carnea în apă rece

„Dacă vrem să facem o supă cu carne, obligatoriu punem carnea la fiert în apă rece, pentru ca toate substanțele nutritive să se dizolve în apa în care se prepară supa. Apoi, adăugarea zarzavaturilor e foarte importantă, e bine ca în această perioadă în care există pericol de răceli sau viroze să mâncăm o supă de găină, ușor grasă – grăsimea are un rol important în organismul uman, face ca celulele să fie mai elastice”, mai spune chef Petrișor.

„La micul dejun, consumul de unt este extrem de important, 20 de grame de unt, nu se întâmplă nimic dacă îl consumăm o dată pe săptămână. Un alt mod pentru a completa aportul de grăsimi din organism este să consumăm un strop de ulei de măsline cu un strop de sare pe puțină pâine proaspătă. Uleiul de măsline are rolul de a reduce aciditatea gastrică, de exemplu.

Eu sunt pentru mâncărurile gătite, acest lucru gătit în casă e deosebit. Prepararea lor trebuie să se realizeze la foc mic. Dacă facem un sote, bucățile de carne și de legume trebuie tăiate cât mai mic și puse într-o tigaie foarte bine încinsă. Asta se realizează în doar 3-4 minute. Trebuie să știm că diversificarea mâncărurilor aduce un aport important organismului”, a mai spus Petrișor Tănase, realizatorul emisiunii „Sănătatea în bucate” de la Digi24.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...