Cum să folosești berea când cureți plantele. Trucul care nu dă greș niciodată

Badea Violeta 10.08.2022, 16:49
Cum să folosești berea când cureți plantele. Trucul care nu dă greș niciodată

Plantele de apartament trebuie curățate ocazional. Ele acumulează praf, la fel ca orice alt lucru din locuința ta, dar dacă ești atent să le cureți, vei reuși să le păstrezi sănătoase și cu un aspect minunat. Te întrebi cum poți curăța frunzele plantelor? Ei bine, află că berea îți poate fi de un real ajutor. Iată trucul pe care vei regreta că nu l-ai folosit încă!

Frunzele plantelor pot fi curăţate eficient cu bere

După cum știe oricine a fost vreodată plecat pentru câteva săptămâni, nu durează mult până când praful se acumulează pe toate suprafețele din locuință, inclusiv pe frunzele plantelor de apartament.

Deși poate părea o sarcină plictisitoare, curățarea acestora este extrem de importantă. Potrivit specialiștilor, praful de pe frunze blochează lumina soarelui și reduce capacitatea plantei de a face fotosinteză, care este, în cele din urmă, modul în care floarea se hrănește.

O plantă curată, fără dar și poate, va fi o plantă sănătoasă și rezistentă la boli sau dăunători. Probabil că acum te întrebi cum ai putea să cureți sensibilele frunzele ale plantelor. Află că berea îți poate fi de mare ajutor!

Ia un recipient și umple-l cu o cană de bere și o cană de apă. Amestecă bine, apoi înmoaie o lavetă moale și curăță cu soluția obținută fiecare frunză a plantei. Ai grijă, însă, să ștergi bine ambele părți.

Cum sa cureti plantele cu bere
Cum sa cureti plantele cu bere

Curățarea frunzelor cu lapte

Spre deosebire de bere, laptele nu are proprietăți de curățare super uimitoare, dar are unele beneficii care ar putea ajuta la creșterea plantei. Acest produs este, de asemenea, o sursă excelentă de calciu, care este destul de util pentru plante. Înainte de a explica metoda pas cu pas, trebuie să știi câteva lucruri atunci când îl folosești pentru curățarea plantelor:

  • Nu folosi lapte vechi pentru acest proces. Utilizează întotdeauna lapte proaspă. De asemenea, poți folosi aici lapte degresat cu conținut scăzut de grăsime
  • Nu pulveriza lapte în cantități mari

În regulă, acum, te poți apuca de treabă. Pune un litru de apă într-un vas. Adaugă câteva linguri de lapte și amestecă bine. Toarnă soluția obținută într-un pulverizator și stropește frunzele plantelor. Odată ce ai terminat cu acest proces, așteaptă o jumătate de oră, apoi pulverizează planta cu apă plată și las-o să se usuce într-un loc aerisit.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...