Cum să faci crispy strips de pui sănătoase. Ies la fel de delicioase ca la KFC

Andreea Bisinicu 27.10.2020, 08:34
Cum să faci crispy strips de pui sănătoase. Ies la fel de delicioase ca la KFC

Cum să faci crispy strips de pui sănătoase. Ies la fel de delicioase ca la KFC. E chiar simplu. Se prepară imediat și ies delicioase. Iată de ce anume ai nevoie.

Cum să faci crispy strips de pui sănătoase. Ingrediente

Cine nu iubește o porție zdravănă de crispy strips? E delicios, e rapid și e genul de mâncare pe care îl savurezi indiferent de ocazie. Fie că vă uitați la un film, pe canapea, sau vrei dimineața să ciugulești ceva, înainte să pleci la serviciu.

Îți plac crochetele de pui, dar nu vrei să dai banii pe cele de la KFC? Prepară-le tu singur/ă acasă. Se fac imediat și sunt mult mai sănătoase, cînd le pregătești la cuptor, nu în ulei, în tigaie. De ce ingrediente ai nevoie:

  • 500 g piept de pui sau mușchiuleț din piept de pui
  • 2 ouă mari,
  • 1-2 linguri făină,
  • 1/2 de cană de fulgi de porumb,
  • 1/2 cană de pesmet, sare, piper
Crochetele de pui la cuptor sunt o alegere delicioasa si sanatoasa
Crochetele de pui la cuptor sunt o alegere delicioasa si sanatoasa

Cum să faci crispy strips de pui sănătoase. Mod de preparare

În primul rând, trebuie să speli bine carnea de pui. Porționează pieptul de pui în fâșii de aproximativ două degete lățime. Dacă folosești mușchiuleț din piept de pui ai avantajul că este deja porționat.

Mai departe, trebuie să usuci bine fâșiile de carne cu un prosop de bucătărie. Condimentează-le cu sare și piper. Dacă preferi un amestec de condimente, poți să le amesteci în făină.

Sfărâmă fulgii de porumb într-un robot de bucătărie, astfel încât să aibă o granulație medie. În continuare, pune-i într-un bol împreună cu pesmetul și amestecă bine.

Bate bine ouăle. Pre-încălzește cuptorul la 200 grade C și așează o foaie de copt pe o tavă mare, de preferat cu margini joase.

Acum urmează partea preferată: să pregătești crochetele. Tăvălește fiecare bucată de carne în făină. Apoi, trebuie să o dai prin ou, în amestecul de pesmet și fulgi de porumb.

Dacă dorești să obții o crustă mai groasă, poți să repeți operațiune de ou-pesmet. Așază-le în tavă și pune la cuptor la 200 grade C pentru aproximativ 40 de minute sau până devin aurii- maronii.

Gata. Asta a fost tot. Când vrei să le servești, așează-le pe un platou, cu un sos în mijloc. Sunt foarte bune ca gustare.

Truc important. Dacă nu le servești imediat dar sunt fierbinți, acoperă-le cu un șervețel sau un șervet mare de bucătărie. Nu uita, nu le pune fierbinți în frigider. Așteaptă să se răcească. Dar suntem convinși că se vor consuma imediat ce le scoți din cuptor.

Urmăriți Impact.ro și pe