Cum să faci cei mai buni cartofi prăjiți, fără prea mult ulei. Nu îi vei mai mânca altfel după ce încerci trucul

Iancu Andreea 18.01.2022, 18:02
Cum să faci cei mai buni cartofi prăjiți, fără prea mult ulei. Nu îi vei mai mânca altfel după ce încerci trucul

Aproape că nu există om care să nu aprecieze o porție aurie de cartofi prăjiți, abia scoși din tigaie și condimentați. Totuși, cu toții știm că acest preparat nu este deloc unul prietenos cu silueta sau sănătatea noastră, astfel că e indicat să găsim variante de pregătire pentru a elimina excesul de ulei. Poți să faci cei mai buni cartofi prăjiți, chiar și fără prea mult ulei, dacă ții cont de un truc simplu. Vei descoperi o rețetă nouă și extrem de savuroasă.

Modul simplu în care poți să faci cei mai buni cartofi prăjiți, fără mult ulei

Cartofii prăjiți, extrem de uleioși, nu sunt deloc o alegere sănătoasă. Chiar dacă aceștia sunt gustoși și ne fac adesea plăcere, sunt descriși de nutriționiști ca fiind de evitat. Dacă te numeri printre cei care nu pot trăi fără acest preparat, ai putea să faci cartofi prăjiți fără mult ulei folosind o tehnică specială. Aceasta te ajută să te bucuri de aceeași savoare, însă folosind mai puțin ulei decât până acum. Deși te-ai obișnuit să scufunzi feliile de cartofi într-o baie de ulei încins, iată că se poate și altfel.

Tot ceea ce ai de făcut este să feliezi cartofii după bunul plac, în forma preferată și să îi pui la foc, într-o oală, cu zece minute înainte de apa să ajungă la punctul de fierbere. După ce apa a început să fiarbă, aruncă apa din oală și adaugă două linguri de ulei de măsline. Condimentează totul cu piper, sare și alte arome preferate și pune cartofii într-o tavă, în cuptorul preîncălzit, la o temperatură de aproximativ 190 grade, timp de vreo 20 de minute. La final, vei rămâne uimit să descoperi gustul de cartofi prăjiți, însă cu mult mai puțin ulei decât în mod normal.

Cum faci cartofi prăjiți fără mult ulei
Cum prepari cartofi prăjiți delicioși și aurii

Secretul pentru a obține mereu cartofi prăjiți crocanți, ca la restaurant. Ai nevoie de două ingrediente

Fie că ne bucurăm de o seară în familie sau ne dorim o gustare crocantă pentru timpul petrecut în fața televizorului, cartofii prăjiți sunt adesea preparatul care ne vine mereu în minte. Totuși, aceștia nu ies mereu ca la restaurant, crocanți la exterior și moi în interior. Pentru a obține acest efect ai nevoie de două ingrediente simple: sare și oțet. Iată cum ar trebui să le folosești.

Înainte de a tăia și a pune cartofii feliați în tigaie, este nevoie să îi fierbi în apă cu sare și oțet. Cele două ingrediente vor avea un efect neașteptat, schimbând textura cartofilor. Oțetul va ajuta feliile de cartofi să se frăgezească, iar sarea elimină amidonul în exces. Astfel, ei nu se vor lipi în timpul prăjirii. Ai nevoie să pui o oală cu apă la foc, câteva linguri de oțet alb și o lingură de sare. Cartofii se așază în vas și se lasă la fiert. Ulterior, ei se fierb și se pun pe aragaz într-un vas cu ulei încins pentru a se prăji conform metodei clasice.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...