Cum să faci ceapă murată acasă, în patru pași simpli. Garnitura perfectă pentru rețetele de post

Cătălina Burghelea 19.11.2021, 10:43
Cum să faci ceapă murată acasă, în patru pași simpli. Garnitura perfectă pentru rețetele de post

În orice zi a săptămânii sau în orice anotimp al anului, cu siguranță un borcan cu ceapă roșie murată nu strică să ai în frigider. Acest fel de mâncare strălucitor, în tonuri frumoase, oferă un gust delicios nenumăratelor rețete de post și nu numai și adaugă, de asemenea, o pată minunată de culoare. Durează aproximativ 10 minute pentru preparare și ține săptămâni întregi la frigider. Ce poți să vrei mai mult de la  murături?

Cum se prepară cea mai simplă rețetă de ceapă murată

Există nenumărate utilizări a cepei murate. Poate fi pusă în sandvișuri, în special în cele cu carne multă, cum ar fi carnea de porc, ca garnitură la tacos, mâncăruri de fasole și salate bogate pe bază de maioneză, cum ar fi salata de cartofi sau de ouă, și lista poate continua. Culoarea roz-aprins, textura crocantă și aroma picantă vor înviora aproape orice fel de mâncare. Pe lângă faptul că este o metodă simplă de conservare, poate fi o modalitate convenabilă și ușoară de a avea mereu ceapă gata preparată.

Este garnitura perfectă pentru mâncarea de post

Cu siguranță îți amintești că, la un moment dat, bunica sau străbunica ta a pregătit conserve din tot felul de legume din recolta anului, pentru a le depozita în cămară. Murarea alimentelor este una dintre cele mai vechi metode de conservare care, datorită simplității și eficacității sale, se păstrează și astăzi.

În mod tradițional, procesul de murare a fost efectuat ca să prelungească durata de viață a produselor sezoniere din grădină, deși este, de asemenea, o modalitate ușoară și convenabilă de a avea legume mereu la îndemână, gata de mâncat.

Pentru a pune la murat ceapa, trebuie doar să ai un borcan de sticlă și puțin oțet. Poți adăuga și condimente după gust, pentru a-i da mai multă aromă.

Cum pregătești cea mai bună rețetă de ceapă murată

Oțetul

De obicei, se folosește un oțet de culoare deschisă, precum oțet de orez sau oțet de vin alb. Nu folosi oțetul alb industrial care vine în recipiente mari, deoarece are un gust prea dur.

Zahărul

Zahărul oferă un echilibru plăcut saramurii cu oțet sărat, dar îl poți omite, dacă nu mănânci zahăr. Mierea sau un alt înlocuitor de zahăr ar putea funcționa.

Aromele

Ceapa roșie murată este pur și simplu ceapă feliată care a fost acoperită cu un amestec de oțet, sare și zahăr și lăsată să se marineze. Este foarte distractiv să adaugi condimente și să personalizezi amestecul, astfel încât să se potrivească cu felul de mâncare. Poți să le excluzi sau să adaugi o frunză de dafin; ierburi, cum ar fi rozmarinul sau oregano; coajă de portocală sau cuișoare. Condimentele asiatice, cum ar fi anasonul stelat, scorțișoara, ardeiul de Szechuan și ghimbirul proaspăt, ar fi, de asemenea, o opțiune plăcută.

Ingrediente folosite pentru rețeta de ceapă murată și mod de preparare

Pentru rețeta de ceapă murată, ai nevoie de următoarele ingrediente: ceapă, 90 ml apă, 90 ml otet de mere, 1 lingură de zahăr, chili, 1 cățel de usturoi, 1 frunză de dafin, un sfert de lingură de sare.

1. Într-o cratiță fierbe apa, zahărul, sarea și oțetul.

2. Taie ceapa în fâșii foarte subțiri de aceeași dimensiune aproximativă.

3. Pune ceapa într-un borcan de sticlă fiert în prealabil, împreună cu usturoiul și condimentele, și umple borcanul cu apa, zahărul, sarea și oțetul fierte.

4. Închide bine borcanul și lasă-l să se răcească minimum 2 ore înainte de mânca ceapă murată.

Sfat prețios pentru un preparat delicios

În timp, ceapa va avea o nuanță uniformă de roz aprins. Asigură-te că păstrezi ceapa murată într-un recipient de sticlă sau ceramică. Majoritatea metalelor vor reacționa cu oțetul, iar plasticul va absorbi aromele.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...